Resmi konutta buluştular

Resmi konutta buluştular
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam saatlerinde Tuğrul Türkeş’i Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul etti

‘Devlet adamlığının gereğini gösterdi...’

İkili basına kapalı olarak bir süre görüştü. Tuğrul Türkeş, konuttan ayrılırken MHP Keçiören İlçe Teşkilatı’ndan olduğu belirtilen bir partili tarafından “Yazıklar olsun sana” diyerek protesto edildi. Davutoğlu, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş’e 3 defa teşekkür edip, “Anayasa’nın gereğini, siyasi ahlakın ve devlet adamlığı ahlakının gereğini gösterdi. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi” dedi. 

 

Davutoğlu peş peşe üç defa teşekkür etti 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen “AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni” nde konuştu. Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e peş peşe 3 defa teşekkür etti. Davutoğlu, “Tüm baskılara karşı Anayasa’nın gereğini, siyasi ahlakın ve devlet adamlığı ahlakının gereğini gösterdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle olumlu cevabı aldıktan sonra kendisine de ifade ettim. Böyle dönemler ağır sorumluluk alma, devlet ahlakına sahip olanları da olmayanları da ortaya koyar” dedi.

Tarih yazacak

Türkiye’nin, son 30 yılın belki de en kritik güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten, “Küresel ekonomik kriz var. Böyle bir dönemde kişi, kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa bu ağır sorumluluktan kaçıyor demektir. Ama eğer bir kişi, Türkeş gibi bu teklifi kabul ediyorsa, bir menfaat peşinde değil, ülkenin geleceği peşinde olduğunu ortaya koymuş demektir. Bahçeli, yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ‘hayır, hayır, hayır’ diyenleri de yazacak. Kahramanca şehit düşen mehmetçiklerimiz mücadele ederken bir bakanlık görevinin gereğini dahi yapmaktan kaçanları da yazacak. Kaçmakla yetinmeyip mehmetçiğimizin kanları üzerinden siyaset yapanları da yazacak, istismar edenleri de yazacak” diye konuştu.

 

Akdoğan: Doğru olanı yaptı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Tuğrul Bey, devlet adamı vasfına uygun bir şekilde, anayasal zorunluluğun gereği olarak o siyasi sorumluluğu üstlenmiştir, doğru olanı yapmıştır. Ona karşı böyle yargısız infaz gibi üzerine gidilmesi, linç kampanyası başlatılması... Bu asıl sorundur” dedi. TRT Haber’de katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan Akdoğan, “Başbakanımız bütün partiler için bu isimleri belirlerken ehliyet, liyakat ve uyum kriterlerini saydı. O kişinin devlet iradesinde, sivil toplumda belli bir tecrübeye sahip olması, bir şekilde hükümet içinde de bir uyum ortaya koyabilmesi, böyle baktığımızda elbette ona uygun isimler belirlendi” diye konuştu.