400 yataklı hastane çürümeye terk edildi

400 yataklı hastane çürümeye terk edildi
İYİ Parti STK ile İlişkiler Başkanı Tuba Vural Çokal, 400 yataktan 325'ine ruhsat verilmeyen hastane için "Dünya’ya örnek olacak Lösante Hastanesi’nin çürümeye terk edilmesi kabul edilemez" dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Çokal, TBMM Genel Kurul konuşmasında “400 yataklı hastanenin sadece75 yataklı kısmına ruhsat verildi. 325 yatak çürüyor her gün 325 çocuğumuz burada hizmet alamıyor. 5milyon dolarlık dünyanın en gelişmiş Radyoterapi ve Kalp anjiyo cihazlarına Sağlık Bakanlığı çalışma ruhsatı vermediği için kullanılamıyor. Hastanenin 80 adet yoğun bakım yatağı bulunmakta ancak yoğun bakıma çok fazla ihtiyaç olmasına rağmen 80 yatağın sadece 10 adeti kullanılabilmektedir. Hastanede 10 tane çok gelişmiş teknik donanımlı ameliyathanenin sadece 3 adeti kullanılmakta, 7 adeti boş bekletilmektedir. 100 milyon dolar değerindeki bu hastane adeta çürümeye terk edilmiştir” dedi.

Lösante hastanesinin çok büyük bir kısmının çürümeye terk edilmesinden rahatsızlık duymuyor musunuz diyerek sözlerine devam eden Dr. Çokal, şehir hastanelerinin hasta garantili olmasını, Sağlık Bakanı’nın tarihi binayı kendi hastanesine tahsis ettirmesini, ve kendi hastanesine teşvik verilmesini eleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 220 Milyon 600 bin Sağlık Bakanın kurucusu olduğu hastaneye teşvik verildiğini dile getiren Dr. Çokal “100 milyon dolar değerindeki bu hastane adeta çürümeye terk edilmiştir” dedi.

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, “Hasta çocukların tedavisi için ücretsiz hizmet sunan LÖSANTE’nin tümüne ruhsat verilmesi ve tüm bunların yarattığı vahim sonuçların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler