Ekonomist Meriç Köyatası alelacele yeni açıklama yaptı. 43 gün sonra olacakları açıkladı

Ekonomist Meriç Köyatası alelacele yeni açıklama yaptı. 43 gün sonra olacakları açıkladı
Ekonomist Meriç Köyatası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 4 bin 253 lira olarak açıkladığı yeni asgari ücrete ilişkin dikkat çeken paylaşımda bulundu.

43 gün sonra olacakları açıkladı

Milyonlarca işçinin merakla beklediği 2022 yılı asgari ücreti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı asgari ücret rakamını açıkladı. Erdoğan''ın açıklamasıyla yeni asgari ücret 4 bin 253 TL oldu.

Erdoğan, yeni asgari ücreti açıklamasının ardından, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin de kaldırıldığını açıkladı.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından özellikle de sosyal medya da dikkat çeken paylaşımlar yapıldı.

Bu paylaşımlardan biri de ekonomist ve Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası’ndan geldi.

Köyatası sosyal medya hesabından “ASGARİ ÜCRET ESASINDA NE OLDU?” başlıklı dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Köyatası paylaşımında, “Biraz da kafanızı ben karıştırayım. Asgari ücret 2825 liradan 4253 liraya çıktı. Artış cari olarak yüzde 50… Asgari ücret 384 dolardan 275 dolara düşmüş. Asgari ücretteki düşüş yüzde 28… Bağımsız iktisatçılardan oluşan ENA Grubun yüzde 58.65’lik enflasyonuna göre reel olarak yüzde 5 gerilemiş. Mucizeler yaratan TUİK’in yüzde 21.32’lik enflasyonuna göre de yüzde 24 artmış… Olacak olan ise şu: Kur daha da artacak, enflasyon daha da azacak. İşçiler yeni asgari ücreti Ocak sonunda yani 43 gün sonra alacaklar.. O zamana kadar kim bilir asgari ücret ne kadar eriyecek?“ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler