Meriç Köyatası bu kez Kanal İstanbul gerçeğini yazdı

Meriç Köyatası bu kez Kanal İstanbul gerçeğini yazdı
Ekonomist Meriç Köyatası, 35 yıllık denizci olduğunu da dile getirerek Kanal İstanbul tartışmalarına dahil oldu.

Panama, Süveyş ve bütün kanallar süreyi kısaltır bu kanal cebi şişiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Küvette kağıttan gemi bile yüzdürmemiş” sözlerinin ardından başlaya Kanal İstanbul tartışmalarına Meriç Köyatası da dahil oldu.

Ekonomist Meriç Köyatası, 35 yıllık denizci olduğunu hatırlatarak, “Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi belli ki çocukluğunuzda küvette bile kağıttan gemi yüzdürmemişsiniz” ifadelerini kullandı.

Facebook hesabından paylaşımda bulunan Köyatası, “Bakın, Panama Kanalı 25 günlük yolu, Süveyş Kanalı da 30 günlük yolu bir güne indiriyor. Gemiler ha boğazdan geçmiş ha da sizin kanalınızdan; süre ikisinde de aynı… 3 saat. Değişen bir şey yok." dedi.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası’nın paylaşımı şu şekilde:

"Serde denizcilik var. Bu topa ben de girmeliyim…

Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı ile güzel kafa buldu…

Çocukluğunda küvette kağıttan gemi bile yüzdürmemiş, tutmuş Kanal İstanbul’u anlatıyor…

Kanal İstanbul diye adlandırılan ucube projenin Türkiye’nin bağımsızlığını ve Montrö’yü tehlikeye atacağı, hangi açıdan bakarsanız bakın çevreyi perişan edeceği, konularında uzman kişiler tarafından defalarca tekrarlandı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, olaya denizcilik açısından yaklaşmak istemiş. Kanal İstanbul ile Türkiye denizcilik ve lojistik alanında çağ atlayacakmış. Sayın bakan üzerine alınmasın ama epey bir saçmalamış.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Belli ki, çocukluğunda, küvette kağıttan gemi bile yüzdürmemişsin” diye pek güzel cevap vermiş.

Branşım ekonomi. Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Ama yanı sıra 35 yıllık denizcilik tecrübem ve uluslararası geçerliliği olan Profesyonel yat Kaptanlığı yeterliliğinde gemi adamı cüzdanım var. Ben de bu topa gireyim dedim.

Eyyyy Sayın Bakan… İnsan yapması su yolları, kanallar, yolu kısaltmak içindir. İyice görüp anlayabilmeniz için haritayı iyi inceleyin.

Bakın, Panama Kanalı 25 günlük yolu, Süveyş Kanalı da 30 günlük yolu bir güne indiriyor.

Gemiler birinde 24 gün, diğerinde 29 gün kazanıyor. Gemiler ha boğazdan geçmiş ha da sizin kanalınızdan; süre ikisinde de aynı… 3 saat. Değişen bir şey yok.

Nerede bunun lojistik ve denizcilikte çığır açacak yanı? Bir de daracık kanalda ve sığ suda koca gemilerin manevra yeteneği iyice zayıflıyor. Cehalet ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi belli ki çocukluğunuzda küvette bile kağıttan gemi yüzdürmemişsiniz…"

 

İlgili Haberler