A101, BİM, ŞOK, Migros, CarreforSA kapatılıyor mu? 5 zincir market hakkında şok karar!

A101, BİM, ŞOK, Migros, CarreforSA kapatılıyor mu? 5 zincir market hakkında şok karar!
5 zincir markette yer alan ürünlerde fahiş fiyat artışı yaşandığı yönünde bilgilendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleri sonrasında Ticaret Bakanlığı harekete geçerek müfettişler görevlendirdi. Peki, 5 zincir market hangileri? A101, BİM, ŞOK, Migros, CarreforSA kapanıyor mu?

Zincir marketlerde yaşandığı söylenen fahiş fiyat artışı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha öncesinde zincir marketlerde yaşanan fahiş fiyat açıklaması sonrasında Ticaret Bakanlığı hemen harekete geçti.

Erdoğan açıklamasında, "Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine gideceğiz." ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan''ın açıklamasının ardından harekeye geçen Ticaret Bakanlığı, zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirdi. Buna göre; yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş yelpazedeki ürünlerde denetleme yapılacak.

Zincir Market Ne Demek?

Zincir market, süper ve hiper marketler olarak bilinmektedir. Benzer çeşitlilikteki tüketim mallarının hangi ad altında olursa olsun kısmen veya tamamen perakende satışının yapıldığı, aynı gerçek veya tüzel kişi sahipliğinde bir merkeze bağlı olarak faaliyet gösteren; içlerinden en az biri büyük mağaza niteliğini taşıyan en az beş şubeye sahip işletmeyi veya her biri dört yüz metrekarenin altında satış alanına sahip en az on şubesi bulunan toptan ve perakende satış noktaları zincir market/mağaza olarak değerlendirilmektedir.

A101, BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA Kapatılıyor Mu?

Türkiye''de yaygın olarak faaliyet gösteren zincir marketler arasında; Migros, CarrefourSA, A101, Şok, BİM, Hakmar, Makro Market, Happy Center, Rammar, Snowy, Üçler, Kim, UCZ, Ekomini vs. gibi marketler yer alıyor.