Joe Biden, İsrail'in teklifini reddetti

Joe Biden, İsrail'in teklifini reddetti
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in yaptığı 'Filistin için yapılacak olan Amerikan Konsolosluğu' teklifini reddetti.

Milli Gazete''den Muhammed Özdemir''in özel haberine göre, İsrail''in Başbakanı Naftali Bennett, ABD Başkanı Joe Biden''a Filistinlilere hizmet verecek Amerikan Konsolosluğunun Kudüs dışında açılmasını önerdi, ancak Biden planla ilgilenmediğini belirtti. Biden’ın, Bennett''in Kudüs dışında konsolosluk açması önerisini kabul etmediği kaydedilirken, İsrail, konsolosluğun Kudüs’te açılmasına açıkça karşı çıkıyor.

Bu ayın başlarında ABD ve İsrail medyasında çıkan haberlerde, Biden''ın, Bennett ile yaptığı toplantı sırasında, konsolosluk konusunu tekrar tekrar gündeme getirdiği ve Kudüs''teki konsolosluğu yeniden açmak için bir kampanya sözü verdiğini vurgulandı.

BİDEN, İSRAİL HÜKÜMETİNİ DAĞITABİLİR!
Biden yönetimi İsrail’in koalisyon hükümetinin yıllık bütçesini meclisten geçirmesi için tanınan yasal sürenin dolacağı 4 Kasım''a kadar Kudüs''te konsolosluk açılması planını askıya almış durumda. Söz konusu konsolosluğun bütçenin kabul edilmesinden önce açılması halinde Bennett liderliğindeki 8 partiden oluşan koalisyonun dağılabileceği düşünülüyor.

NETANYAHU, TRUMP İLE ANLAŞMIŞTI!
Filistinlilere hizmet verecek konsolosluğu Kudüs sınırları dışında yeniden açmak için benzer bir önerinin İsrail eski Başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından teklif edildiği ve Trump yönetiminin teklifi kabul ettiği medyaya yansımıştı. Ancak plan Filistinlilerin tepkisine neden olmuştu.

BLİNKEN: "YENİDEN KUDÜS''TE AÇILACAK"
ABD, Tel Aviv''deki İsrail Büyükelçiliği''ni işgal altındaki Kudüs''e taşıdıktan sonra 4 Mart 2019''da Filistinlilere hizmet veren Kudüs Başkonsolosluğu''nu kapatmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mayıs ayında Ramallah''ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde Washington''un Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs''teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler