Maymun bebeği kaçırmaya çalıştı

Maymun bebeği kaçırmaya çalıştı
ABD'de bir parkta merdivende oynayan çocukların yanına gelen bir maymun küçük çocuğu kucaklayarak kaçırmak istedi. Koşarak gelen çocuğun annesi maymunun ellerinden çocuğunu kurtardı. Maymunun saldırma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Baba son anda yetişti

OdaTV''nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri''nde güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu. Bir çocuk parkına nereden geldiği henüz tespit edilemeyen bir maymun, 4 çocuğun üzerine çıktığı merdivene tırmandı. 3 çocuk maymundan kaçarak kurtuldu.

Küçük çocuk ise maymunun hedefi oldu. Maymun ayağından çekerek yere yatırdığı çocuğu kucaklayarak kaçırmaya çalıştı. Bu durumu fark eden küçük çocuğun annesi koşarak evladının yanına geldi. Maymunun ellerinden çocuğunu çekip aldı.

Bu durumu hazmedemeyen maymun ise hem kadına saldırmaya başladı, hem de çocuğu kaçırabilmek için hamlelerine devam etti. Bu durumu fark eden adam ise karısını ile çocuğunu kurtarmak için maymunla amansız bir mücadeleyi girişti.

Adamdan kurtulan maymun kadına saldırıp çocuğu kaçırmaya bir kaç kez daha  teşebbüs etti. Bu anlar güvenlik kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı.
Daha sonra maymunun uzaklaşmasıyla son buldu.

Benzer olaylar daha önce dünyanın farklı ülkelerinde de yaşanmıştı. Tanzanya''nın batısındaki Gombe Ulusal Parkı yakınlarında Mwamgongo köyündeki eve giren maymunların, bebeği annesi tarafından emzirilirken kaçırdıkları açıklanmıştı. Kaçırılan bebek 1 ay sonra hayatını kaybetmişti. 

İlgili Haberler