ABD'li senatör Suriye'de teröristlerle el ele. Teröristleri ziyaret etmeden 2 gün önce Ankara'daydı

ABD'li senatör Suriye'de teröristlerle el ele. Teröristleri ziyaret etmeden 2 gün önce Ankara'daydı
ABD’nin senatörlerinden Lindsey Graham Ankara'ya yaptığı ziyaret sonrasında Suriye’de terör örgütü üyeleriyle görüştü.

ABD, Suriye''nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG ile işbirliğinde hız kesmiyor.

ABD Senatosu''nda Cumhuriyetçiler''in en etkili isimleri arasında yer alan, bir önceki Başkan Donald Trump''ın ‘akıl hocası'' olarak görülen Lindsey Graham, 5 Temmuz''da PKK/YPG''nin işgali altındaki Haseke kentini ziyaret etti.

GRAHAM TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELEBALŞI TARAFINDAN KARŞILANDI

ABD Savunma Bakanlığı yayınladığı fotoğraflarla ortaya çıkan ziyarette, Graham bu ziyarette terör örgütünün bölgedeki elebaşı tarafından karşılandı. Graham, Suriye''ye geçmeden iki gün önce Ankara''ya gelmiş ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

ZİYARETİ DUYURMAMIŞTI

Erbil''e giden Graham''ın, daha sonra Ukrayna''yı ziyaretine dair haberler basına yansımıştı.

Tüm bu ziyaretlerini sosyal medya hesabından duyuran Graham, Suriye''ye gittiğine dair bir paylaşım yapmamıştı.

2 HAFTA ÖNCE İBRAHİM KALIN''LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD''li Senatör Lindsay Graham ile Mabeyn Köşkü''nde görüşme gerçekleştirmişti.  Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü''nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede "ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, terörle mücadele, savunma sanayii alanındaki iş birliği konuları, Ukrayna-Rusya Savaşı, Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege-Akdeniz ve diğer bölgesel konular" ele alındı.

Görüşmenin başında Madrid''deki NATO Zirvesi ve kabul edilen Yeni Stratejik Konsept değerlendirildi. Zirve marjında iki ülke liderinin olumlu bir havada gerçekleştirdikleri görüşmeden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Türkiye-ABD ilişkilerinin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde, ortak ve stratejik çıkarların esas alındığı bir zeminde ilerlemesi gerektiği ifade edildi. Savunma sanayii alanında iş birliğinin ve F-16 konusunda ilerleme sağlanmasının iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi.

İlgili Haberler