ABD'liler aptal mı?

Trump, 2016'daki Başkanlık kampanyasında kendi hâlindeki ABD kitlelerine, Suriye ve Afganistan'daki askerleri evlerine geri getireceğini, "ABD'yi Orta Doğu'daki aptal savaşlarından çekeceklerini" söylemişti.

Ve Trump, askerler hemen şimdi evlerine dönecekler türü açıklama yapmıştı geçen ay.

Birileri Trump'a inanma temayülüne girmişlerdi. Biz, "İsrail'i ikna etmişse ancak asker çekebilir." mealinde yazmış, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun, çekilmeyi önceden müzakere ettikleri sözünü de eklemiştik.

ABD, İsrail için Orta Doğu'da... Petrol bile Siyonistlerden sonra gelir. Bu böyle bilinmelidir ve siyasî denklem buna göre kurulmalıdır.

ABD'de iki grup hâkim: Siyonistler ve Evangelistler. "Evangelistler de ne?!" derseniz, derli toplu bilginiz olsun diye çok kısa açıklayacağım:

Hristiyanlık hak dindi. Sonra İncil'i birileri yeniden yazdılar ve dini tahrif ettiler. Bu yazanlardan Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'nın metinlerin her birine "Evangel", yazanlara da "Evangelist" denmiştir. "Evangel", Yunanca "iyi haber, kabul edilen hakikat" anlamına gelen "evangelion"dan gelir.

Evangelistler, Alman reformist Luther'in (1483-1546) Protestanlığı ikame etmeye başladığı sırada onun görüşlerine kapılanlara denmiştir. Sonra ABD'de Protestanların ağırlıklı bir kesimi bu kavramla adlandırıldılar.

Evangelistler, Eski Ahit'in; Yahudilerin "Tanrı'nın seçilmiş halkı" olduğu, Yahudilerin arz-ı mev'uda yerleşmeleri gerektiği, Mesih'in gelişi ile birlikte dünyada hâkimiyet kuracakları gibi iddiaları sahiplenmişlerdir. Evangelistler, Siyonistlerin hâkimiyetine destek sağlamak için varlarını yoklarını ortaya koymuşlardır.

Dolayısıyla Evangelistlere "Siyonistlerin uşakları" demekte bir mahzur yok!

Evangelistler ABD'de bir güçse, seçimle gelen başkan bu gücü hesaba katacak. Hepsinin üstündeki güç Siyonistler. (Tekrar yazıyorum... Yahudilerle Siyonistleri ayırıyorum. İnsan olarak Yahudilerin dünyada büyük hizmetleri vardır.)

ABD ve İsrail her yerde birlikteler. 1 Ocak itibariyle, BM'nin eğitim, ilim ve kültür teşkilâtı UNESCO'dan her ikisi birden çekildi. Sebebi de, UNESCO'nun İsrail'in hoşuna gitmeyen kararlar vermesi.

ABD'de Evangelistlerin önde gelen ismi William Franklin Graham, Trump'ı kararından döndürmek için önce yumuşak giriş yapmıştı:

"Suriye'den çok hızlı çekilmemiz birçok insanı tehlikeye atar. Başkan Trump'ın yurt içi ve dışındaki birçok kişiyi etkileyecek zor kararlar almak zorunda olduğunu biliyorum. Ona ve yönetimine dua etmeye devam etmemiz çok önemli."

Graham sonra Türk düşmanlığını açığa vuruyor. Ona güya Kamışlı'dan bir mektup gönderilmiş. Deniyormuş ki:

 "Türk ordusu ve cihatçılar Afrin'e girdiğinde binlerce Hristiyan hayatlarını kurtarmak için kaçtılar. Türkler hepimizi yok etmek istiyor. Türk cihatçılar Afrin'de Yezidî ve Hristiyanların peşine düşmüştü ve 100 bin kişi öldürüldü ya da topraklarından sürüldü. Bunun yeniden olmasına izin vermeyin!"

Böyle bir mektubun gönderildiğine, Trump ve başkaları inanıyorsa, bu ABD'liler hakikaten aptal.

İsrail İçin Hristiyanlar Birliği Başkanı Evangelist John Hagee: "Orta Doğu Hristiyanlarını ancak bölgedeki gerçek müttefiklerimiz olan İsrailliler ve Kürtlere yardım ederek destekleyebiliriz." diyor.

Siyonistlerin ve hâliyle Evangelistlerin kesin emri: Trump! Suriye'den asker çekmeyeceksin!

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları