İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss Chelsea'ye talip! Abramovich'ten şok hamle

İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss Chelsea'ye talip! Abramovich'ten şok hamle
Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich, İngiltere'nin şahsına yönelik uyguladığı yaptırımların ardından kulübü satışa çıkarma kararı aldı. İlk teklifin ise İsviçreli bir iş insanından geldiği belirtildi.

Rus milyarder Roman Abramovich''in, sahibi olduğu İngiliz kulübü Chelsea ile tüm bağlarını koparmak niyetinde olduğu ifade edildi. Rus iş insanı, İngiltere''de artan baskının ortasında bu hafta kulübün satışı için teklifler alacak.

Söz konusu satış durumu üzerine ilk teklif İsviçreli iş insanı Hansjoerg Wyss''dan geldi. Wyss, Chelsea''yi satın almayı düşündüğünü söyledi.

Wyss, İsviçre gazetesi Blick''e verdiği demeçte, "Abramovich şu anda İngiltere''deki tüm malvarlıklarını satmaya çalışıyor. Ayrıca Chelsea''den bir an önce kurtulmak istiyor. Dün ben ve diğer üç kişi, Abramovich''ten Chelsea için bir teklif aldık. Chelsea''nin Abramovich''e 2.4 milyar sterlin borcu varmış. Ancak, Chelsea''nin parası yok. Anlamı şu, Chelsea''yi satın almak isteyen biri bu 2.4 milyar sterlini de ödemek zorunda." ifadelerini kullandı.

Wyss, kesin satış fiyatının hala belirsiz olduğunu söyleyerek, "Chelsea''yi ortaklarla birlikte satın almayı düşünebilirim. Ama önce genel koşulları kontrol etmem gerekiyor. Yine de şimdiden söyleyebileceğim şey, kesinlikle kendi başıma böyle bir şey yapamayacağım. Chelsea''yi satın alırsan altı veya yedi yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyum olabilir." dedi.

WYSS KİMDİR?

İsviçreli iş adamı, bir tıbbi cihaz üreticisi olan Synthes USA''nın kurucusu ve eski başkanı olarak servetini kazanan, şu anda ABD''de ikamet ediyor.

86 yaşındaki iş adamının serveti 5 milyar doları aştı ve Forbes tarafından dünyanın en hayırsever insanları arasında gösterildi.

Wyss, son yıllarda çevresel amaçlara milyonlarca bağışta bulundu ve Wyss Vakfı yardım kuruluşunun 2 milyar doların üzerinde bir varlığı var.

Forbes''a göre 86 yaşındaki Wyss''in serveti 5,1 milyar dolar.

ABRAMOVICH NE DEMİŞTİ?

Abramovich, yaptığı açıklamada, her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldığını belirterek, bu değerlere bağlı kalmaya devam ettiğini bildirdi.

Roman Abramovich, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu nedenle, bugün Chelsea vakfının mütevelli heyetine kulübün yönetimini ve sorumluluğunu veriyorum. Şu anda kulübün, oyuncuların, personelin ve taraftarların çıkarlarını gözetmek için en iyi konumda olduklarına inanıyorum."

Rus milyarder Abramovich, 2003''te İngiliz iş adamı Ken Bates''e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea''nin sahibi olmuştu.

İlgili Haberler