Bekir Bozdağ'ın FETÖ elebaşı hakkındaki övgü dolu sözleri tekrar gündem oldu

Bekir Bozdağ'ın FETÖ elebaşı hakkındaki övgü dolu sözleri tekrar gündem oldu
Görevinden istifa eden Abdulhamit Gül’ün yerine Adalet Bakanlığı’na atanan Bekir Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hakkındaki övgü dolu sözleri tekrar gündem oldu.

Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı’ndan istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı.

Resmi Gazete''de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla yayımlanan atama kararın ardından ise Bekir Bozdağ’ın, geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen için kullandığı övgü dolu ifadeler tekrar gündeme geldi.

Bozdağ, 2011 yılında Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Fethullah Gülen''i ''bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymet'' olarak nitelerken, "Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey de açık. Devletin denetimi gözetimi altında açık." ifadelerini kullanmıştı.

"POLİSTE VE YARGIDA CEMAAT YAPILANMASI"

Bozdağ ayrıca, "Poliste ve yargıda cemaat yapılanması var mı?" sorusunda da 2012 yılında gülerek "Hayır öyle bir şey olabilir mi?" yanıtını vermişti.

GÜLEN''İ ÖVEN PAYLAŞIMLAR

Bozdağ ayrıca 2012 yılında yapmış olduğu paylaşımlarda da sık sık "Muhterem Fethullah Gülen hocaefendiye teşekkür ediyorum" demiş ayrıca verdiği bir demeçte de, "Cemaatle AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklardır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşımlar Nisan 2016''da tekrar dolaşıma girince, "Atmadığım tweeti, atttığım tweetmiş gibi beğenen veya retweet edenler,ahlaksızlık ve iftiranın zirvesindeler.Bugünkü Paralel iftira bu mu?" demiş, ancak sosyal medya kullanıcıları Bozdağ''a arşivlerle yanıt vermişti.

BOZDAĞ''DAN ''FETÖ''YE ÖVGÜLER SAVUNMASI: O ZAMAN FETÖ YOKTU

Bozdağ, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olduğu 2017 yılında yine Meclis’te yaptığı konuşmada Fethullah Gülen''i övdüğü açıklamalara ilişkin şu savunmayı yapmıştı:

“2011''de yapılmış bir konuşma. O zaman Fetullahçı Terör Örgütü ibaresi var mıydı? Söylendi de biz mi söylemedik. Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra terör örgütü diyen hükümet bizim ve mücadele yapan biziz.

Fetullahçı Terör Örgütü''nün başındaki baş terörist ve onun bütün tasmalılarıyla mücadele eden Türkiye''de 10 tane siyasetçi varsa birisi de bu kardeşinizdir. Bunun altını çizerim. Geçmişte söylenmiş bir sözü bugün bu mücadeleyi gölgelemek için söylemeniz bu mücadeleyi zaafa uğratmayacaktır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz."

İlgili Haberler