Afganistan'da kadınlara çarşaf zorunluğu getirildi

Afganistan'da kadınlara çarşaf zorunluğu getirildi
Afganistan'da Taliban, kadınların sosyal yaşamını kısıtlayan bir karara daha imza attı. Açıklanan yeni karara göre, kadınların kamusal alanlarda çarşaf giymesi zorunlu hale getirildi.

ABD ve NATO güçlerinin ülkeden çekilmesinin ardından Afganistan''ı ele geçiren Taliban yönetimi, ülkedeki kadınların hayatını zindan etmeye devam ediyor. Kadınların televizyonda görünmemesi, yanlarında erkek refakatçi olmadan seyahat edememesi ve ehliyet sahibi olamamaları gibi kadınların yaşamını kabusa çeviren ve tepki çekici kararlar alan Taliban yönetimi, çıkardığı yeni yasayla yasaklara yasak ekledi. Taliban''ın bu konudaki yeni hamlesi ''burka'' oldu.

ÇARŞAF ZORUNLULUĞU 

Taliban, kadınların kamusal alanlarda çarşaf giymesini zorunlu hale getiren bir yasa çıkardı. AFP''de yer alan habere göre, Taliban tarafından duyurulan yasada, kadınlar kamusal alanlarda burka (çarşaf) giymeden dışarı çıkamayacak.

Yeni yasa, Afganistan İslam Emirliği''nin üçüncü Yüksek Komutanı olan ve dini bir lider olarak tanınarak Hibetullah Ahundzade tarafından, Kabil''de bulunan Taliban Komuta Merkezi''nde açıklandı. 

Ahundzade, kadınların Afganistan''da toplum içine sadece Burka (çarşaf) giyerek çıkabileceğini vurgulayarak, ''''Kadınlar bundan böyle kendilerini baştan ayağa örten burkalar giyecektir. Bu hem geleneksel hem de dini kurallara saygılı bir görünümdür" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler