Ahmet Hakan’dan Yılmaz Özdil’e olay yaratacak sözler. Hakkında soruşturma açılmıştı

Ahmet Hakan’dan Yılmaz Özdil’e olay yaratacak sözler. Hakkında soruşturma açılmıştı
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle CİMER’e şikayet edilmiş, savcılık olayla ilgili takipsizlik kararı vermişti. Konuyu köşesine taşıyan Ahmet Hakan, “Sayın savcılar, şu gerçekten gülmeye bile değer bulunmayacak zevzeklik için harcadığınız onca kâğıda, onca mesaiye, onca emeğe yazık değil mi?” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk ve İsmet İnönü''nün karşılıklı yer aldığı fotoğrafın üstüne, “Taaruz emri vereyim mi İsmet? Ordular ilk hedefiniz White Sea''dir filan… Gülmekten sigaramı düşürecem” diye yazdı. Özdil''in bu paylaşımından Atatürk''e hakaret kastı çıkaran S.Ö. adlı kişi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi''ne (CİMER) şikayette bulundu.

Şikayetle ilgili savcılık takipsizlik kararı verirken konuyu köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ile ilgili olarak zevzek ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı:

YILMAZ Özdil, sosyal medyada bir zevzeklik yapmış.

Paylaştığı mesaj şu:

“Taarruz emri vereyim mi İsmet? Ordular ilk hedefiniz White Sea’dir filan... Gülmekten sigaramı düşürecem.”

Bir vatandaşımız, bu zevzeklikten “Atatürk’ün aziz hatırasına hakaret” çıkarıp CİMER’e şikâyette bulunmuş. Bu şikâyet de daha sonra Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma konusu haline getirilmiş.

Netice?

Tabii ki takipsizlik kararı.

İyi de her zevzekliği bu şekilde soruşturma konusu haline getirirseniz...

Yargının ağır yükünü nasıl azaltacaksınız pek sayın savcılar?

Şu gerçekten gülmeye bile değer bulunmayacak zevzeklik için harcadığınız onca kâğıda, onca mesaiye, onca emeğe yazık değil mi?

İlgili Haberler