Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Sıla'ya ne oldu

Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Sıla'ya ne oldu
Sıla ikinci kez barıştığı Ahmet Kural tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle avukatıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gitti. Peki Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Ahmet Kural son dakika açıklamada bulundu

Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Sıla'ya ne oldu

Ünlü oyuncu Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Sıla'ya ne oldu? Ahmet Kural'a sosyal medyadan tepki yağıyor. Şarkıcı, bugün Adliye'ye giderek ifade verdi. Birliktelikleriyle magazin gündemine bomba gibi düşen hatta evlenecekler gözüyle bakılan çiftin arasında büyük bir kriz çıktı.  Sıla Gençoğlu, bir süre önce barışarak yeniden ilişkiye başladığı oyuncu Ahmet Kural tarafından darp edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu. Avukatıyla birlikte adliyeye gelen ünlü şarkıcı, aile mahkemesine de başvurarak, Ahmet Kural hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Ahmet Kural daha önce de bir mekanda tanıştığı kız arkadaşı Naz Çekem'i darp etmiş ve parmağını kırmıştı. Naz Çekem bunun üzerine dava açmıştı. Öte yandan Sıla'nın şiddet gördüğü haberleri duyan ünlü isimler Demet Akalın ve Gülben Ergen, Instagram hesaplarından Sıla'ya destek mesajları attı. Öte yandan Ahmet Kural ifadeye çağrıldı.

AHMET KURAL SILA'YI DÖVDÜ MÜ

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sıla, “İfade vermeye geldim. Ahmet Kural’dan şikayetçiyim” dedi. Sıla’nın avukatı Av. Dr. Rezan Epözdemir ise evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit olayının yaşandığını belirterek, dün itibarıyla koruma kararı çıkardıklarını, savcılığın da Sıla’nın ifadesine başvurduğunu söyledi.

"KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU"

Haber Global’dan Selahattin Günday'ın haberine göre olay 29 Ekim’de Ahmet Kural’ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleşiyor. Ahmet Kural alkollü olduğu belirtiliyor. Sıla’nın kendi ifadelerinde " Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" diyor.

DARP RAPORU ALDI

İfadesinde evden çıkmaya çalışırken Ahmet Kural’ın tekrar kendisini yakaladığını ve tekrar bir boğuşma olduğunu belirten Sıla, bu sırada üstüm başım parçalandı, zar zor kapıyı açıp kaçtım. Panik içinde şoförüme ulaştım ve şoförüm tarafından kurtarıldım. Şoförümle olaydan hemen sonra eve gittik, evimdeki hizmetli beni görünce şoka girdi. Onları da tanık gösteriyorum. Karakola gidip darp raporu aldım saldırıya ilişkin. Vücudumdaki morluklar tespit edildi. Daha sonra da savcılığa başvuruldu.
 

SILA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ahmet Kural tarafındna şiddet gören Sılı, duygularını bir de Instagram hesabından takipçileri ile paylaştı:
"Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor.
Galiba en doğrusu konuya direkt girmek. Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!" dedi
silains.jpg

AHMET KURAL'A INSTAGRAM'DAN TEPKİ YAĞIYOR!

SILA'NIN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İLK FOTOĞRAF
sila33-001.jpg


İŞTE SILA'NIN ADLİYE ÇIKIŞI GÖRÜNTÜLERİ-TIKLA

AHMET KURAL'DAN AÇIKLAMA

Sıla'nın iddialarının ardından bir açıklama da Ahmet Kural'dan geldi. Buket Aydın'la Kanal D Haber'e konuşan Kural, "Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum" dedi.

İşte Ahmet Kural'ın açıklaması:

"Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum.28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadede öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!"

AHMET KURAL DAHA ÖNCE DE KIZ ARKADAŞININ PARMAĞINI KIRMIŞTI

Ahmet Kural daha önce bir barda tartıştığı kız arkadaşı Naz Çekem'in parmağını kırmıştı. Çekem, "Çok üzgnüm. Canımı yaktı.Ona dava açıyorum’ dedi. Ahmet Kural’ın, adının aşk dedikodularına karıştığı iletişim danışmanı Naz Çekem’in parmağını kırdığı öne sürüldü. Çekem, iddiayı doğrulamıştı. 

AHMET KURAL KİMDİR?

Ünlü oyuncu ve komedyen Ahmet Kural, 10 Kasım 1982 tarihinde, emniyet müdürü babasının görev yeri olan Kütahya’da dünyaya geldi.Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda görünmeye başladı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı ancak rating'lerin düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmıştır. Daha sonra Düğün Dernek adlı sinema filminde de Murat Cemcir'le başrolleri paylaştı. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında vizyona giren Oflu Hoca'nın Şifresi isimli filmde bir Bakanı canlandırmış, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu adlı filmde de karga karakterinin seslendirmesini yapmıştır.İlk bölümü 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan “Kardeş Payı” dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaştı. 4 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren ve 2015 yılının en çok izlenen filmi olan “Düğün Dernek 2: Sünnet” filminin başrollerini yine Murat Cemcir le paylaşmaktadır. 
Kaynak Yeniçağ: Son dakika: Sıla Ahmet Kural'a dava açtı 

SILA GENÇOĞLU KİMDİR?

Sıla kimdir, Asıl adı Sıla Gençoğlu olan Sıla, 17 Haziran 1980’de Denizli’de doğdu. İlkokulu Denizli’de okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde İzmir’de anneannesinin yanına tamamladı. Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan derslerine başladı. 1998 yılında yüksek öğrenimi için İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’ne geçiş yaptı Yüksek öğrenimini Caz Vokal olarak yapmıştır. Lise yıllarında müzikle aktif olarak ilgilenmeye başlayan Sıla, daha sonra ilk Afyon Caz Festivali’nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil’den oluşan caz orkestrasında solist olarak çıktı. Nukhet Ruacan’dan ses eğitimi aldı. Aynı dönemlere müzisyen Efe Bahadır’la tanıştı.

Yüksek öğrenimine caz vokal bölümünde devam ederken 2000 yılında Kenan Doğulu ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı. 7 yıldır sanatçının aralıksız olarak vokalistliğini sürdüren Sıla, bu zaman zarfında Buyuk Kulup, Moda Deniz Kulubu ve Galatasaraylılar lokali gibi İstanbul’un çeşitli mekanlarında Efe Bahadır’la Fransizca, ingilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek yaptığı programlarla da kendi dinleyici kitlesini oluşturmayı başardı.

Sıla’nın zaman içinde yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer alırken, ilk solo albümü olan “SILA” nın oluşumuna zemin hazırladı. Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve “Sıla” dizisinin şarkısı olan ortak besteleri “Sıla/Töre” sayesinde tanışmıştır. Sıla’nın hemen ardından ‘Yaban Gülü’ dizisinin jenerik müziğini yapmıştır.

Sıla, kendi adıyla aynı ismi taşıyan ilk solo albümünü, 2007 yılının sonlarında Sony BMG etiketiyle piyasaya sürdü.

AHMET KURAL'DAN ŞİDDET GÖREN SILA'YA DESTEK

Sıla'nın sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edilmesi gündeme bomba gibi düştü. Ünlü isimler sosyal medya paylaşımlarıyla Sıla'ya destek oldu.

Demet Akalın: Gücünüz kuvvetiniz ne şarkı sözlerine ne güzel yüreğine dokunabilir... yanındayım her zaman

Gülben Ergen: Yıkamadığın kadına, devrilmiyor diye, çok güzel ve başarılı diye, şiddet uygulayan güçsüz “erkek” o kadın senin ezik şiddetinle, bir ömür daha da güçlenecek bunu biliyor musun? Hak etmediğin kadın tarafından, kendini vazgeçilmez ve değerli zanneden erkekler güçsüzlük sizin diğer adınız. 6164. maddenin 5. maddesi gereği sen bir sus ve uzaklaş!

MUSTAFA SANDAL:
Yeter artık! Kadına şiddet olaylarından sıkıldık, bunaldık! Nasıl adamsınız siz arkadaş? Bir kadını yerlerde sürüklemek nedir? Onlar bizim annemiz, kız kardeşimiz, sevgilimiz, canımızın bir parçası! Nefretle kınıyorum! Geçmiş olsun Sıla kardeşim...

SELÇUK ŞİRİN:
İlişkide kendini ezik hisseden erkek şiddete başvurur!
O nedenle kadına şiddetin sınıfı, eğitim seviyesi, bölgesi yoktur. Her seviyede, her yerde kendi ayakları üstünde duran kadınlar ezik erkeklerin hedefinde.

TUĞBA ÖZERK:
Aynı acıları yaşamış bir kadın olarak çok çok üzüldüm Sıla! Hiçbirimize bir daha Allah böyle şeyler yaşatmasın

Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Ahmet Kural'a ağır tepkiler yağıyor. Detaylar haberimizde...

SILA'NIN AVUKATINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun avukatı açıklama yaptı.
İşte avukat Rezan Epözdemir'in açıklamaları:

Bir kısım tanıklar beyanda bulunmak istedi. Birisi beyanda bulunacak. Soruşturmanın gizliliğiyle ilgili

Bu tanıkları olaya ilişkin bilgiye haiz olan tanıklar olacak. Bunlar bir şekilde sabah bir kısmı magazin programlarında da yer aldı. Menajerine de mailler atılmış. Başsavcılık makamı uygun gördü, tanıklar dinlenecek.

Soruşturmanın bir an önce nihayete ermesini bekliyoruz biz. Varsa kanun arama özgürlüğümüzü kullanacağız. Yoksa da saygı duyacağız.

Sıla’nın psikolojik durumu merak ediliyor. Biraz önce yanındaydım. Tabi çok zor, kabul edilebilir değil. Bir kadının sanatçının saldırıya maruz kalması kabul edilemez.

Benzer travmaları gördük. Sıla'nın da yaşadıkları kolay değil. 45 dakika süren ağır şiddet var. Bizi aradığında da olayın şokunu yeni atlatmıştı. Ertesi gün doktora götürdük. Koruma talebimizi de başvurmuş olduk.

Vücudunun değişik yerlerinde ekimozlar var. Kamuoyunda şöyle bir algı var. Dosyada başka fotoğraflar da var. Hastanedeki sağlık raporuna göre, kafasından kulaklarına kadar çok ciddi ekimozlar var. Tedavi süreçleri de devam ediyor. 

Göz kapaklarının sağı ve solu sararmıştı. Fakat morali iyi. STK'ların, bütün kadınların, toplumun değişik kesimlerinin ve bir çok önemli ismin desteği var.

Şu merkezli değerlendirme yaptık. Bu ülkede fiziksel şiddete maruz kalan, ekonomik gücü olmadığı için, korkutulduğu için, hukuki yollara başvuramayan binlerce kadın var. Sıla gibi toplumda kanaat önderi olan bir kadının, bununla ilgili hak arama özgürlüğünü kullanması aslında şiddet gören kadınların tamamının bir haykırışı.

Kamuoyunda şeyi de duyuyorum. "Keşke böyle bir adım atmasaydı" Bir kadının, böyle bir saldırıyı kabul etmesi mümkün değil.

Efendim 'kolundan tuttum, çektim vesaire... Avrupa'da dünyada en fazla dinlenen istatistiksel verilere göre Tarkan ve Sıla. Sıla, tanınan kıymetli bir sanatçı. Sıla, hiç olmamış şiddet olayını varmış gibi gösterip buradan nemalanacak mı? Sıla'nın buna ihtiyacı yok. Konserlerine binlerce kişi geliyor. Toplumun teveccühüne mazhar olan bir sanatçı. Ne yaptı yani, kendini duvardan duvara mı vurdu? PR, prim mi elde etmeye çalıştı?

Eylemin nasıl olduğu bellidir, sağlık raporu bellidir. Basına yansıyanlar dışında çok kapsamlı fotoğraflar var. Hastane raporu da ortadadır. Tanıklar dinlenmiş olacak. Pazartesi günü itibariyle şüphelinin ifadesine başvurulacak. Başsavcı da olumlu olumsuz bir irade ortaya koyacaktır.

Tanıklar, bir tanesi şoför. İkisi de olayı gördüğünü iddia eden, haber kanallarına da ulaşan; bizim müvekkilimize ulaşan iki hanımefendi. Başsavcılık makamı onları da dinleyecek birazdan.

ÖNCEKİ AYRILIK SEBEBİ ŞİDDET İLE Mİ İLGİLİYDİ?

Ben bir hukukçuyum. Müvekkil ihtiyaç duyarsa açıklar.

AHMET KURAL, SILA'YI ARADI MI

Ulaşma çaba ve girişimleri olmuş. Annesini aramaya çalışmış. Bunlar müspet sonuç vermedi. Böylesine hunharca, ağır fiziksel müdahaleden sonra görüşmek zaten çok mantıklı ve makul de değil. Hukuki husumet bulunduğundan tarafların görüşmesi kanaatimce çok isabetli olmaz.

AHMET KURAL'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Sevgilisi Sıla'yı darp ettiği iddiasıyla gündemde olan Ahmet Kural'dan yeni bir açıklama geldi. Ahmet Kural, "Başta Sıla olmak üzere bütün kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim" dedi.
İşte Ahmet Kural'ın açıklaması:

BASINA VE KAMUOYUNA

Dün konuyla ilgili kısa bir açıklama yapmış, tüm yaşananlar yargıya vereceğim ifadede anlatacağımı söylemiştim. Öyle de yapacağım. Çok sevmiş, sevdiğini gördüğünde gözleri patlamış bir insan olarak, kalbim çok acımış olsa da bu yaşananlarla ilgili benden olumsuz bir şey duyamayacaksınız. Benimle ilgili amacını aşan ifadeler, gerçek olmayan şeyler söylenmiş olsa da benden kötü sözler işitmeyeceksiniz. Ben çok üzgünüm. Bunu yaşadığım için, kadına şiddetle anıldığım için, böyle bir konunun parçası olmaya imkan verdiğim için... Dün akşamki açıklamamda da belirttiğim gibi, tartışmanın sebebi olan ve ağır tahrik içeren konu üzerinden başlayan yüksek sesli karşılıklı bu kinci tartışma esnasında yaşanan itişme sırasında bugüne konu olan olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunun dışında 45 dakika diye belirtilen süre, yerde sürükleme, küfür ve hakaret, kül tablası fırlatma, tehdit, şantaj, alıkoyma gibi benim hakkımda iddia edilenler doğru değil. Ancak, ne olursa olsun, bu tip bir tartışmanın içinde bile olmamalıydım. Konu canımı ne kadar acıtsa da, soğukkanlılıkla evim dahi olsa o ortamı terk etmeliydim. İddia edilen olay sırasında sevdiğim kadınla yaşadığım itişme ve sonuçtan da elbette bana yakışmadı. 

Ne olursa olsun, böyle bir olayın bir tarafı olduğum için, başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Kadına şiddet konusundaki toplumda oluşan hassasiyeti, saygı ile karşılıyorum. Bu olaydan ben de birçok ders çıkardım. Hayatımın bundan sonrasında da çıkardığım bu derslerin gereğini yerine getirmek için çalışacağım. Bu yüzden ilk etapta bu gereklere odaklanacağım. 

Türkiye'ye örnek gösterilen bir aşkın parçası iken, bu aşkın aktörleri, bu şekilde gündeme geldik. Bu ilişkiye ve Sıla'ya karşı saygımdan, bizi sevenlerin bu ilişkiye verdiği değere hürmetimden, olayın detaylarını resmi makamlar dışında paylaşmayacağım. Sevgiye, doğruluğa ve insanların vicdanında iyi şeyler birikeceğine inancımı hiç bir zaman kaybetmeyeceğim.