Kartal, derbi morali arıyor

Kartal, derbi morali arıyor
Kartal, derbi morali arıyor

Beşiktaş, Süper Lig’in 12. haftasında bugün yapacağı Torku Konyaspor maçını kazanarak, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisine

Beşiktaş, Süper Lig’in 12. haftasında bugün yapacağı Torku Konyaspor maçını kazanarak, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisine moralli çıkmak istiyor. Kartal’ın cezası nedeniyle karşılaşmayı sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyecek. Beşiktaş’ta Muhammed sakat, Motta ise cezalı. Şampiyonluk yolunda bu iki maçın oldukça önemli olduğunu futbolcularına anlatan teknik direktör Slaven Bilic, mücadeleden galibiyet istiyor. Ancak bu sezon iç saha maçlarında istikrarsız bir görüntü çizen siyah-beyazlılar, 84 gündür evindeki maçları kazanamıyor. İç sahada bugüne dek 5 karşılaşma yapan Kartal, bunların 2’sini kazandı, 2’sinde berabere kaldı, birini ise yitirdi. Siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi Fernandes, Oğuzhan, Ersan ve Veli, Torku ile oynanacak mücadelede kart gördükleri takdirde derbide cezalı duruma düşecek. 

 

Beşiktaş İstanbul’da üstün

Beşiktaş ile Torku Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, geride kalan 24 maçtan 14’ünü kazanırken, 8’inde berabere kaldı, sadece 2’sini yitirdi. Lig maçlarında Kartal’ın 48 golüne, Konyaspor 19 golle karşılık verebildi. Beşiktaş, Konya ile ligde İstanbul’da yaptığı 11 maçtan 9’unu kazandı, bir tanesini kaybetti, birinde de berabere kaldı.

 

Fernandes hazır

Beşiktaş’ta Fernandes’in durumu maç saatinde belli olacak. Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan hazırlık maçında geçirdiği sakatlık sonrası sağ arka adalesinde ikinci dereceden yırtık tespit edilen, ancak hafta içinde çalışmalara başlayan Portekizli için son kararı teknik direktör verecek.