Ailece izleyebileceğiniz en iyi 10 yılbaşı filmi

Ailece izleyebileceğiniz en iyi 10 yılbaşı filmi
Korona virüs pandemisi nedeniyle yılbaşı gecesi de dahil 4 günlük kısıtlamayla geçecek. Belki de hayatında ilk defa yeni yılı evde kutlayacak olanlar için geçmişten günümüze çekilmiş en iyi yılbaşı (Noel) filmlerini sizler için derledik. Peki yılbaşı gecesi hangi filmler izlenir? Yeni yılda ailece izlenecek en güzel filmler hangileridir haberimizde.

-EYVAH ANNEM DAĞITTI

Amy Mitchell ailesiyle iyi geçinen ve onlara çok bağlı olan bir annedir. Hayatını sadece çocuklarına ve eşine adayan kadının oldukça sevimsiz bir patronu vardır. Mükemmel bir olmaya çalışan genç kadın, artık bu durumdan vazgeçer ve diğer uyumsuz kişilerle özgürlüğün tadını çıkartır.

-HEDİYE OPERASYONU

Filmde Arthur, Noel Baba’nın en küçük oğlu olarak karşımıza çıkar. Noel Baba'nın bir hediye dağıtma merkezi bulunur. Burada Arthur da canla başla çalışarak yılbaşı gününe yetiştirmeye çalışır. Hediyesini bekleyen çocuklar arasından bir tanesini atlanır. Arthur'un görevi ise hediyeyi bir an önce sahibine ulaştırmaktır.

-KUTUP EKSPRESİ

Bakmayın öyle çocuk filmi gibi göründüğüne. Büyüklerin de gözünü kırpmadan izleyebileceği Robert Zemeckis'in elinden çıkma bir film var karşımızda. Geçmişteki kötü hatıraları nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. Bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

-ATEŞKES

Christian Carion imzalı yapım, gerçek bir hikayeden esinlenen farklı bir yılbaşı hikayesini anlatıyor. Birinci Dünya Savaşı’nda Almanlar bir yanda, Fransız ve İskoçlar bir yanda amansızca savaşmaktadır. Ancak yılbaşı akşamı, iki taraf da tek gecelik bir ateşkes ilan eder ve siperlerin ortasında buluşup, yeni yılı kutlarlar. Birbirini öldürmekle görevlendirilmiş insanların, çocuklarının fotoğraflarını birbirine gösterip iç geçirdikleri dokunaklı bir hikaye. 

 

-BAD SANTA 

Belki de geride bıraktığınız yıl çok kötü geçti ve gerçekten kötü bir film izleyerek taçlandırmak, sonrasında ise artık iyi şeylerle karşılaşmak istiyorsunuz. Hırsızlık yapmak için Noel Baba kılığına giren iki hırsızın hikayesini anlatan Terry Zwigoff imzalı film, eğlenceli kötü film severler için bir seçenek olarak listenin son sırasındaki yerini alıyor. 

A MADEA CHRİSTMAS

Madea, arkadaş ortamında son derece eğlenceli ve matrak birisidir. Madea’nın bir arkadaşı kızı için sürpriz Noel ziyareti düzenler. Bu ziyafete ise Madea yardımcı olur. Oldukça komik sahnelerden oluşan film, yılbaşı akşamlarının en eğlenceli filmlerinden birisidir.

-BABAM SÖZ VERDİ

Howard Langston iş kolik birisidir. İşleri o kadar yoğun geçer ki oğlunun karatede kuşak takma törenini bile kaçırır. Bunun üzerine kendisini oğluna affettirmeye çalışır. Oğlu hediye olarak bir oyuncak ister. Turbo Man oldukça popüler bir oyuncaktır. Bu nedenle baba oyuncağı bulmak için çeşitli mücadelelere girer.

-ÇILGIN OFİS PARTİSİ

Prestijli bir şirketinin CEO'su olarak görevini sürdüren Carol Vanstone, kendisine göre oldukça disiplinsiz olan erkek kardeşi Clay ile aynı şirkette görevlidir. Carol, kardeşinin çalışmış olduğu departmanı kapatma kararı alır. Bunun üzerine Clay ise potansiyel müşteriyi etkileyebilmek şirkette çok büyük bir parti düzenler.

-THİS CHİRSTMAS

Whitfield ailesi daha önce uzun zamandır yapmadıkları tatili şimdi yapmak iterler ve hep beraber tatile çıkarlar. Ailelerin sürekli içlerinde tuttuğu bazı meseleler ise bu tatil sayesinde ortaya çıkacaktır. Bu konuşmalardan sonra ise yavaş yavaş sular aileler arasında durulmaya başlar.

-YENİ YIL SOYGUNU

Willie ve Marcus, yılbaşı gününde hırsızlık planlarını gerçekleştirmek isterler. Bunun için tatil esnasında Noel Baba kılığında bir alışveriş merkezine soyguna giderler. Sempatik görünümleri sayesinde dikkat çekmeyen ikilinin planları 8 yaşındaki bir çocuk yüzünden maalesef bozulur.