Antalya’nın başarısındaki sırrı açıkladı

Antalya’nın başarısındaki sırrı açıkladı
“Mutlu şehir” Antalya’nın Süper Ligdeki iki temsilcisi Alanya’da karşı karşıya geldi: Tehlikeli bölgeden uzaklaşan, düşme korkusu olmayan Alanyaspor ile yukarıya kapağı atmanın gayreti içindeki Antalyaspor.

Avrupa olursa da mutluluk katmerli olur! Bu arada Alanyaspor’un bir ilçe takımı olmasına rağmen isabetli transferlerle dört büyüklere oyuncu servisi yapıp kasasını dolduran örnek bir kulüp olduğunun altını çizelim.

Tatil şehri olan Alanya ve Antalya’da sporseverler heyecanı yitirmemiş. Akdeniz derbisinde karşı karşıya gelen iki takımda da maç öncesi güzel hareketler vardı. Örneğin kaleci Marafona 100. maçına çıktı. Takım arkadaşlarının sürprizi hoş oldu. Yediği gollere bakılırsa Marafona için unutulmaz bir maç olduğu kesin.

Oyuna iyi başlayan ev sahibi takım olsa da golleri bulan taraf konuk takım Antalyaspor’du. Kırmızı beyazlılar önce ev sahibi takımı başarılı bir şekilde durdurdu. İlk dakikalarda daha atak ve golü isteyen, pozisyona giren taraf Alanyaspor’du. Ama rakip kaleden eli boş döndükçe Antalyaspor’u umutlandırdı. Kontrataklarla gol arayan Antalyaspor 17.dakikada Wright, 40.dakikada Gökdeniz ile aracına iki kez ulaştı. İlk yarıda istediğini alan Antalyaspor oldu.

Skorel rahatlığı arkasına alan Antalyaspor ikinci yarıya kendinden emin başladı. Kaybettiği her maçta dörtten aşağı gol yemeyen Alanyaspor bu geleceğini bir gol eksikle sürdürdü. Nuri Şahin’in başında bulunan Antalyaspor Trabzonspor’un bu sezonki başarışını egale etti. 6 maç üstte kazanıp çıkışını sürdürdü. Nuri Şahin’in takımına ne kadar hakim, ne kadar oyunun içinde olduğunu bir kez daha gördük. Şahin saha içinde oynayan oyuncusuna hangi ayağını kullanacağı yönünde talimat bile veriyor. Böyle bir takımın başarılı olması doğal. Antalyaspor derbisinde gülen taraf konuk takım oldu…

İlgili Haberler