Meriç Köyatası dolar euronun sonunu bu sefer paylaştığı karikatürle anlattı

Meriç Köyatası dolar euronun sonunu bu sefer paylaştığı karikatürle anlattı
Ekonomist Meriç Köyatası, sosyal medyada yeniden gündeme gelen bir karikatürü paylaşarak “Sayfa sayfa hatta cilt cilt kitapların özeti” notunu düştü.

AKP çok kızacak

Sosyal medyada ara ara gündeme gelen ve kapitalizmi en güzel özetleyen çizimlerden biri olarak gösterilen bir karikatürü paylaşan Meriç Köyatası, AKP’ye de göndermede bulundu.

“Karikatüristler kesinlikle ekonomistler ve gazetecilerden (kısacası bizden) çok daha net ve kısa anlatıyorlar” diyerek karikatüristlere övgüde bulunan Köyatası, “Sayfa sayfa hatta cilt cilt kitapların özeti” ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, “Kur Garantili Mevduat ne demek diye sorsanız cevap bu. AKP iktidarının 20 yılda yaptığı ne derseniz, cevap bu.” ifadelerine yer vererek AKP’yi de eleştiren Meriç Köyatası, “Neo liberal vahşi kapitalist sistem ne derseniz cevap bu...” dedi.

Dolar ve euronun rekor kırması enflasyonun yükselmesi vatandaşın belini bükerken kapitalizmin tepesindeki iktidara yakın firmalar zenginliğine zengin katıyor. Köyatası, "İktidarının 20 yılda yaptığı ne derseniz, cevap bu" diyerek adeta dolar ve euronun geleceğini de işaret ediyor. 

İşte Köyatası’nın o paylaşımı:

"Karikatüristler kesinlikle ekonomistler ve gazetecilerden (kısacası bizden) çok daha net ve kısa anlatıyorlar.

Kur Garantili Mevduat ne demek diye sorsanız cevap bu.

iktidarının 20 yılda yaptığı ne derseniz, cevap bu.

Neo liberal vahşi kapitalist sistem ne derseniz cevap bu...

Sayfa sayfa hatta cilt cilt kitapların özeti..."

 

 

İlgili Haberler