AKP erken seçim anketi yaptırdı, çıkan sonuca kendi de şaşırdı

AKP erken seçim anketi yaptırdı, çıkan sonuca kendi de şaşırdı
Seçim anketi yaptırdığı iddia edilen AKP'nin, çıkan sonuçlarda oyunun yükseldiği ve parti içerisinde erken seçim tartışmalarının başladığı öne sürüldü.

Cumhuriyet'te yer alan Işık Kansu imzalı habere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçen günlerde yaptığı “Ekim, kasım gibi erken seçimin olacağını düşünüyorum. Ama Erdoğan’ın kararına bağlı” çıkışının, AKP üst düzey yönetiminin, masa üstünde yürüttüğü bir erken seçim tartışmasından kaynaklandığı öğrenildi.

İYİ Parti’ye sızan bilgilere göre, özellikle salgının başladığı dönemde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yürüttüğü Covid ile mücadelede sağladığı görece başarı sırasında AKP yönetimi kimi anketler yaptırdı.

Anketlerde, toplumun eğilim olarak böylesine felaketlerde var olan otoriteye yöneldiği ve AKP’nin oy oranının yükseldiği ortaya çıktı. Bunun üzerine, AK Parti kurmayları, bir erken seçimi aralarında tartışmaya başladılar.

O günkü koşulları uygun bulan AKP yönetimi, ciddi ciddi bir erken seçimi gündemine aldı. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da üzeri kapalı kimi konuşmalarında parti örgütüne hazırlıklı olmaya yönelik işaretler verdi.

İYİ PARTİ'YE GÖRE ERKEN SEÇİM ZOR

Buna karşın İYİ Parti kaynakları, şu anda gelinen durumda AKP’nin bir erken seçime gitmesinin çok zor olduğuna dikkat çekiyor.

Ekonominin giderek kötüleştiğini, işçi çıkarma yasağının kalkmasının ardından oluşabilecek bir yüksek işsizliği giderme konusunda AKP iktidarının yeterli kaynağa sahip olmamasının erken bir seçime olanak tanımadığını ileri sürüyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın böylesine olumsuz koşullarda bir seçime giderek kendisini riske atmayacağını düşünüyorlar.