AKP harekete geçti. Hedef CHP listelerinden Meclis'e giren partiler

AKP harekete geçti. Hedef CHP listelerinden Meclis'e giren partiler
AKP’nin CHP listelerinden Meclis’e giren üç partiden vekil transfer etmek istediği iddia edildi. Konuşan kimi parti kaynakları bu girişimleri doğrularken, çabaların sonuçsuz kaldığını belirtti.

AKP’nin Meclis'teki sandalye sayısını artırmak için, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerle dolaylı temas kurduğu ve bazı milletvekillerinin AKP’ye geçişi için çalışıldığı iddia ediliyor. Meclis kulislerinde dile getirilen iddiaları muhataplarına sorduk.

“AK PARTİ BİZE BÖYLE BİR TEKLİF GETİRMEDİ, GETİRMEZ”

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Saadet Partili bir yönetici, partileri için böylesi bir transferin asla söz konusu olmayacağını belirterek “Bizden herhangi bir geçiş olmaz. AK Parti bize böyle bir teklif getirmedi bile, getirmez” dedi.

“ESKİ AK PARTİLİ YOK, SAADET’TE OLMANIN ÖNEMİNİN FARKINDA OLANLAR VAR”

Saadet Partisi’nde siyaset yapanların hiçbirinin AKP’nin kuruluşunda yer almadığını, AKP’ye geçmediğini ve Saadet Partisi’nde kalmayı tercih ettiğini belirten yetkili, “Arkadaşlarımız Saadet Partisi’nde bulunmanın öneminin farkında olan kişiler. AK Parti’den kopup gelen, geçmişte AK Parti’ye gitmeyi tercih eden, eski AK Partili olan kimse yok. Saadet Partisi için böyle bir durum gündeme bile getirilemez” dedi.

Parti değiştirmeyi gerektirecek bir siyasi konjonktür olmadığının altını da çizen yetkili DEVA ve Gelecek Partisi’nden de geçiş olmasına ihtimal vermediğini ifade etti.

“AK PARTİ KÖKENLİ MİLLETVEKİLLERİ İLE TEMASLARI VAR”

Gelecek Partili bir yetkiliyse AKP’nin muhalefet milletvekillerini transfer etmek için girişimlerde bulunduğuna dair birinci ağızdan duyumları olduğunu söyledi. DEVA ve Gelecek Partisi’nde AK Parti kökenli isimler olduğunu ve pek çok siyasetçi arasındaki insani ilişkilerin devam ettiğini hatırlatan yetkili, “Bu ilişkiler üzerinden bir iletişim geliştirildiğini, geçmişte yapılan hataları telafi etmek istedikleri yönünde söylemler geliştirdiklerini biliyorum” dedi.

“AMAÇ ÜÇ PARTİNİN GRUP KURMA ÇALIŞMALARINI SEKTEYE UĞRATMAK”

Söz konusu girişimlerinin karşılıksız kaldığını belirten yetkili, AKP’nin öncelikli amacının gündemlerinde olan Anayasa değişikliği için sayısal gücünü artırmak olduğunu söyledi. Bu girişimlerin üç partinin Meclis’te ortak bir grup kurma çalışmalarına yönelik olabileceğini de ifade eden yetkili, “Gelecek Partisi, DEVA ve Saadet arasında devam eden grup kurma çalışmalarını sekteye uğratmak, aramızda çatlak yaratmak istiyorlar. Çünkü üç partinin kuracağı bir grup onları ürkütüyor. Bu ekonomik krizin ve kötü yönetimin sonunda seçmenin adresi biz olacağız, bunu görüyorlar. Biz de bunu görüyoruz. Dolayısıyla DEVA, Gelecek ve Saadet’in hiçbir milletvekili böylesi teklifleri kabul etmez” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, “Vekil transferi planları: Zayıf halkalar kimler?” başlıklı haberinde, “Parti içerisinde bir süredir, AKP’ye geçme potansiyeli olan isimlerden söz ediliyor. Bu üç partiden bazı milletvekillerinin eski arkadaşları olduğu, hatta diyaloglarının sürdüğü, bazılarının AKP’ye geçmesinin hiç sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Hatta il il isim çıkaranlar bile var” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler