Ömer Çelik'ten yerel seçim açıklaması. '15 ilde aday çalışması tamamlandı'

Ömer Çelik'ten  yerel seçim açıklaması. '15 ilde aday çalışması tamamlandı'
AKP sözcüsü Ömer Çelik yerel seçim çalışmalarına dair yaptığı açıklamada, "Aday belirleme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı" dedi.

AKP sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aday belirleme sürecinin devam ettiğini söyleyen Çelik, Şu ana kadar 15 ilde aday çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

"CUMHUR İTTİFAKININ BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ KORUYACAK ŞEKİLDE TEMASLAR SÜRÜYOR"

Diğer illerle de çalışmaların devam ettiğini aktaran Çelik, "Teşkilatlarımız güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Cumhur İttifakının birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde temaslar sürüyor. Takvimde bir esneme olabilir. Açıklama ile ilgili bir revizyon yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

omer-celik6.jpg

"AKP İLE MHP ARASINDA ÇÖZÜLMEYECEK BİR SORUN YOK"

AKP ile MHP arasında çözülmeyecek bir sorun olmadığını söyleyen Çelik, "Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri ile de Cumhurbaşkanımız görüştü. Bu görüşmeleri de genel merkezimiz değerlendiriyor. Bizim açımızdan bu alanda bir sorun yok. Bizim açımızdan gayet verimli olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ÇELİK'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

Gazze hakkında da açıklamalarda bulunan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze ile ilgili temaslarını sürdürdüğünü ve Erdoğan'ın aldığı inisiyatifle beraber dünya liderleriyle görüşerek istişaresini devam ettireceğini aktardı.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİNİ KINIYORUM"

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile ilgili söylediği sözleri kınadığını belirterek, "Milli Savunma Bakanımıza yönelik sözleri yakışıksız. Sokak ağzı denilen bir üslup. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Atatürk'e saygı esastır. İstenmeyen bir durumda bir teğmenin müdahale etmesi söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Çelik, TSK'nın bir bütün olduğunu ve emir komuta zinciriyle devam ettiğini belirterek, "Bunun dışında hiçbir oluşuma müsaade edilmez .Eğer elinizde bir bilgi varsa bunu bakanımızla paylaşırsınız. Bunu yapmayıp kullanılan bu uslüp sadece sahibinin alnına yazılır. Savunma Bakanımız, çekirdekten yetişmiş, görevini başarı ile icra eden bir bakanımızdır. CHP Genel Başkanının anlamadığı konular konusunda konuşmaması gerekir. Onlar önce parti içindeki konularını halletsinler" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler