AKP'den kadına şiddet araştırılsın önergesi

AKP'den kadına şiddet araştırılsın önergesi
AKP, kadına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla  TBMM’de komisyon kurulması için hazırladığı önergeyi TBMM Başkanlığı'na sundu. AKP Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş, Özlem Zengin, Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın imzasını taşıyan önergenin gerekçesinde 'son günlerde artan kadın şiddetine' vurgulandı. CHP, İYİ Parti ve HDP de kadına yönelik şiddetin araştırılması için daha önce Meclis'e çok sayıda araştırma önergesi vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında değindiği, kadına yönelik şiddete karşı araştırma komisyonu önergesi için bugün TBMM’de harekete geçildi. Tüm AKP Grup Başkanvekillerinin imzasını taşıyan önerge Meclis Başkanlığı''na sunuldu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu ile Cahit Özkan''ın imzasının bulunduğu önergede, 6284 sayılı Kanun hatırlatılarak, "Kadına yönelik vuku bulan şiddet olaylarının sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak hukuktan siyasete, kurumlardan sivil toplum kesimlerine kadar el birliği içinde tek bir vakanın dahi yaşanmamasını temin edecek çözümlerin tespit edilmesi, mevcut hukuki durumun ortaya konması, uygulamaların değerlendirilmesi ve alınması gereken ek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla” TBMM Araştırma Komisyonu kurulması istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada "Meclis''te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla konuştum, yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız" ifadesini kullanmıştı.

MUHALEFET ÇOK SAYIDA ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERMİŞTİ

CHP, İYİ Parti ve HDP de kadına yönelik şiddetin araştırılması talebiyle daha önce Meclis''e çok sayıda araştırma önergesi vermişti.

İlgili Haberler