AKP'den 'yeni oy' kampanyası: Kola ve çekirdek bedava

AKP'den 'yeni oy' kampanyası: Kola ve çekirdek bedava
AKP'nin hedefinde seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç var.  ilk kez oy kullanacak gençlere yönelik AKP'den 'yeni oy' kampanyası geldi. AKP genç seçmene "Maç sonrası buz gibi kola ve çekirdek bizden, muhabbet sizden" ifadeleriyle seslendi.

AKP, seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç seçmen için yeni bir kampanya başlattı. AKP''nin 6 milyon gence yönelik başlattığı kampanyada "Maç sonrası buz gibi kola ve çekirdek bizden, muhabbet sizden" dediği öğrenildi. 

Seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç siyasi partilerin hedefinde olurken AKP Gençlik Kolları Türkiye genelinde, “Yeni Seçmen” sloganıyla kampanya başlattı.

Gazete Duvar''dan Serkan Alan''ın haberine göre, AKP teşkilatlarının genç seçmenlerle bir araya gelmek için organize ettiği etkinlikler arasında halı saha maçları da yer aldı. Yaz ayları boyunca farklı kentlerde halı saha turnuvaları organize eden AKP, "Maç sonrası buz gibi kola ve çekirdek bizden, muhabbet sizden" ifadeleriyle genç seçmenlere seslendi.

AKP GÖZÜNÜ LİSELİLERE DİKTİ

Seçim hattına girilen Türkiye’de siyasi partilerin mutfaklarındaki hazırlıklar da hızlandı. Yaz aylarında sahada olmayı hedefleyen partiler mitingler, buluşmalar ve farklı organizasyonlarla seçimi lehlerine çevirme gayesinde.

Bazı kamuoyu araştırmacılarına göre Türkiye’de yapılacak seçimlerin “anahtarı” gençlerin elinde. Seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon gencin seçim sonuçlarını doğrudan etkilemesi beklenirken siyasi partiler de çalışmalarını buna göre belirliyor. Son dönemde yayınlanan anketlerde oy oranlarında düşüş gözlenen AKP de bu süreçte gözünü liselilere dikti.

AK Parti Gençlik Kolları Türkiye genelinde, “Yeni Seçmen” sloganıyla bir süredir başlattığı kampanyaya hız verdi. Bu doğrultuda lise öğrenimi gören gençlerle buluşmalar organize eden partinin hedefinde ilk kez oy kullanacak gençler var.

Temmuz ayı başında İstanbul’da, lise başkanları ile “istişare” ve “değerlendirme” toplantısı düzenleyen AK Parti, “Güçlü Lise Güçlü Teşkilat” sloganıyla liselerdeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Farklı kentlerde de organizasyonlarını sürdüren iktidar partisinin bir diğer sloganı ise, “#Hedef2023’e giden yolda girilmedik lise kalmayana kadar durmayacağız” oldu.

AKP''DEN “MAÇ SONRASI BUZ GİBİ KOLA VE ÇEKİRDEK BİZDEN, MUHABBET SİZDEN” SLOGANI 

AK Parti teşkilatlarının genç seçmenlerle bir araya gelmek için organize ettiği etkinlikler arasında futbol da yer aldı. Yaz ayları boyunca farklı kentlerde halı saha turnuvaları organize eden AK Parti, “Maç sonrası buz gibi kola ve çekirdek bizden, muhabbet sizden” ifadeleriyle genç seçmenlere seslendi.

LİSELİ ÖĞRENCİLERE ‘LİSE AK TEŞKİLAT BAŞVURU FORMU’ OLUŞTURDU

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre lise öğrencilerinin siyasi partilere, bu partilere bağlı yan kuruluşlara, derneklere, sendikalara ve benzeri kuruluşlara üye olmaları, üye kaydetmeleri, para toplamaları ve bağışta bulunmaya zorlamalarına izin verilmiyor. Öğrenciler üyelik durumunda okuldan uzaklaştırılma gibi yaptırımlarla karşılaşabiliyor. 18 yaşına erişmiş olsa da lise öğrenimi gördüğü sırada siyasi parti üyesi olan öğrencilerin üyelikleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tespit edilmesinin ardından düşürülüyor.

Bu süreçte liseli öğrencilerle bir araya gelmeyi amaçlayan AK Parti ise online şekilde erişilebilen “Lise AK Teşkilatı Başvuru Forum”ları oluşturdu. “Resmi Üyelik Değildir” notuyla öğrencilerin ad, soy ad, iletişim bilgileri, öğrenim gördüğü okulun adı ve sınıfı gibi bilgileri talep eden AK Parti, bu bilgiler aracılığıyla lise öğrencileriyle iletişime geçiyor ve öğrencilerin organizasyonlarına katılım sağlamasını amaçlıyor.  

İlgili Haberler