AKP'li isimden Miladi Takvim çağrısı. Değiştirmedikleri bir bu kalmıştı

AKP'li isimden Miladi Takvim çağrısı. Değiştirmedikleri bir bu kalmıştı
Hayatını kaybeden AKP'li vekilin danışmanından, Miladi Takvim'e karşı flaş bir çağrı geldi.

Yurttaşlar 2022 yılına kutlamalarla girerken, AKP''li bir isimden yeni yılın ilk günü, Miladi Takvim''e karşı flaş bir çağrı geldi.

Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç''ın danışmanı Muhammed Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti''nin 26 Aralık 1925’te çıkarılan 698 sayılı kanunla resmi devlet takvimi olarak kabul ettiği Milâdî Takvim''den çıkılmasını istedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıç, "Miladi takvimden vazgeçmek girdirildiğimiz Hıristiyan Batı dünyasının dümeninden çıkmamızın en kestirme yoludur" ifadelerini kullandı.

CAMİNİN LOJMANINI BOŞLATMADI

18 Aralık 2021''de hayatını kaybeden AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç''ın danışmanlığını yapmış olan Muhammed Kılıç, bu göreve atanması sırasında gündem olan bir olayla da hatırlanıyor. İmran Kılıç''ın aynı zamanda kardeşi olan Muhammed Kılıç, imamlık kadrosunda bulunuyordu. Kılıç''ın danışman olarak atanmasına rağmen Kahramanmaraş’ta görev yaptığı caminin lojmanını boşaltmamış ve yerine atanan yeni imam ise kirada oturmak zorunda kalmıştı.

Kılıç ise konuyla ilgili “Ben hiç kimsenin arkasına sığınmıyorum. Kanuni hak ne ise odur, mahalle baskısıyla iş yapmam. Yanlışım varsa şikayet mekanizmaları açık, lojmanı boşaltmıyorum” açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler