AKP'li Erkan Kandemir, memurları da parti üyesi saydı!

AKP'li Erkan Kandemir, memurları da parti üyesi saydı!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin üye sayısının 10 milyon 397 bin olduğunu ileri sürerek, Yargıtay'ın açıklamış olduğu resmi verileri yalanladı. Kandemir, devlet memurlarını da AKP üyesi saydı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, parti genel merkezinde basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Kandemir, partisinin üye sayısının 10 milyon 397 bin olduğunu iddia etti ve “Biliyorsunuz memurlar da üye olamıyorlar, bunu da düşündüğünüzde çok geniş bir siyasi tabana sahip bir siyasi partiyiz." diyerek memurları da AKP üyesi saydı.

Ancak Yargıtay’ın resmi verilerine göre, AKP’nin üye sayısı Kasım 2019 itibariyle 9 milyon 816 bin 987 olarak görünüyor. Yargıtay verileri, Eylül 2019 ile Kasım 2019 arasında 57 bin 856 kişinin AKP’den istifa ettiğini de gösteriyor.

“SON SEÇİMLERDE DERS ALDIĞIMIZA İNANIYORUZ”

Yerel seçimler ve teşkilatlara dair soruya Kandemir, şu yanıtı verdi:

"Biz İstanbul seçimleri başta olmak üzere son seçimlerden ciddi bir değerlendirme yaparak ders aldığımıza inanıyoruz, ciddi bir değerlendirme yaptık. İyi bir etüt çalışması yaptığımızı düşünüyoruz. Onun için 7'nci Olağan Kongre süreci diğer kongre süreçlerinden daha farklı olacak. Bunu süreç içerisinde daha fazla hissedeceğiz ama bunu Genel Başkanımızla hissettirmek istiyoruz."

Son dönemde birtakım yeni oluşumlar ve siyasetin ekseni doğrultusunda çok daha yoğun bir saha çalışması yürüttüklerine değinen Kandemir, "Bu süreçlerden çok çok güçlenerek çıkacağımızı görüyoruz. Çok daha geniş bir toplumsal tabana oturduğumuzu görüyoruz." diye konuştu.

“YENİ SİYASİ OLUŞUMLAR HENÜZ ORTADA YOKLAR”

Erkan Kandemir, "Yeni oluşumlara AK Parti teşkilatlarından büyük kopuşlar bekliyor musunuz? Bu süreçte farklı partilerden AK Parti'ye katılım olur mu?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Yeni siyasi oluşumlar henüz ortada yoklar, onun için yorum yapabilecek durumda değiliz doğrusu. Ne tüzel kişilikleri var ne kadroları ne söylemleri var, dolayısıyla yorum yapılabilecek durumda değil. Doğrusu öyle çok da gündemimizde yok yani biz önümüze ve işimize bakıyoruz. Bir şöyle teşekkür etsin çıksınlar ortaya, ondan sonra değerlendirmeye tabi tutulurlar. Yani yoksa bir kadro görmedik, bir söylem görmedik, parti tüzüğü görmedik, parti programı görmedik, bir şey görmedik yani. Onu gördükten sonra bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir.”

“FARKLI SİYASİ PARTİLERDEN ARKADAŞLARIMIZI ARAMIZDA GÖRMEYİ ARZU EDERİZ”

"Bu süreçte çerçevesini, Genel Başkanımız şöyle çizdi: 'Milletin teveccüh gösterdiği bütün arkadaşlarımızla çalışmayı arzu ediyoruz.'" diyen Kandemir, "Dolayısıyla geçmişte farklı siyasi partilerde bulunmuş arkadaşlarımızı da doğrusu bu süreçte biz aramızda görmeyi arzu ederiz, bekleriz ve isteriz. Toplumun teveccüh gösterdiği, bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar zaten. Biz toplumun, milletin teveccüh gösterdiği ilkelerimize uygun, parti çizgimize ve politikalarımıza uygun buna destek vermeyi arzu eden herkesi hareketimizin içerisine görmeyi arzu ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler