AKP'li Hamza Dağ, zamların sorumlusunu buldu: Covid-19

AKP'li Hamza Dağ, zamların sorumlusunu buldu: Covid-19
Bergama Kahveciler Odası'nın Olağan Genel Kurulu bugün Bergama Ziraat Odası Salonunda yapıldı.

Dinçer IŞIKTAŞ - BERGAMA/İZMİR / YENİÇAĞ

Bergama Kahveciler Odası''nın Olağan Genel Kurulu bugün Bergama Ziraat Odası Salonunda yapıldı.

Oda Başkanı Kazım Kızılcaoğlu''nun açılış konuşmasını müteakip oluşan divan kurulu üyeleri yerlerini aldıktan ve saygı duruşunu müteakip İstiklâl Marşı okundu.

Divan başkanı gündem maddelerinde değişiklik yaparak, ilk sözü misafir olarak katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Zekeriya Mutlu'' ya verdi.

Mutlu; Esnaf ve Sanatkarların toplum yaşamındaki yeri, önemi ve üstlendiği misyonu anlattıktan sonra, "2020 Yılında tüm dünyada başgösteren korona salgınından en çok etkilenenler esnaflarımız oldu. Bu süreçte sorunları tespit edip başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gerekli tüm mercilere illetim. Sağolsunlar var olsunlar, Başta Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, parti ayırt etmeksizin yerel yönetimlerimiz, kira yardımı, ciro primi, vergi borcu ertelemesi, düşük faizli kredi desteği, yardımlar ile bizlere destek oldular. 

Kapanmalar son buldu tam işler düzelecek derken pandemi sürecinin tüm dünyada yarattığı enerji krizine bağlı olarak, son zamanlarda yapılan elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar ile esnaflarımız bir çok sıkıntılar yaşamaya başladı. Ben de esnaflarımız adına bu sorunlarınızı, birinci ağızdan aramızda bulunan Sayın Vekilimiz ve Ak Parti''nin iki numaralı ismi sayın Hamza Dağ beye buradan iletiyorum. Kira bedellerinin iki üç katı gelen elektrik faturaları konusunda ve diğer sorunlar konusunda desteklerini bekliyoruz" diyerek kongreye katılanlara teşekkür etti.

İkinci olarak divan başkanlığınca, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ''a söz verildi.
Dağ, kongre salonunu selamladıktan ve yirmi yıldır ülkeyi nereden nereye getirdiklerini anlattıktan sonra "Biraz önce sizlere hitap eden başkanın anlattığı gibi biz de esnaflarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Takdir edersiniz ki bu sorunlar sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşanıyor. Yüzyılda bir ortaya çıkan ve dünya ülkelerini küresel bir krize sokan Covid salgını nedeniyle hep birlikte Milletçe zor bir süreçten geçiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor üç beş ay içinde bu sorunlarınıza çözüm bulacağız. Yirmi yıldır olduğu gibi bu zor günleri de geride bırakacağız" dedi.

İYİ PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ

Kongreye misafir olarak katılan İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller ve İlçe Yönetim kurulu; "Daha fazla, Beceriksizliklerine kılıf uydurma masalları dinleyemeyeceğiz" diyerek, Hamza Dağ kürsüde konuşurken tepki olarak kongre salonunu terk etti.