AKP'li vekil müsilajı CHP'ye bağlayınca Kılıçdaroğlu espriyi patlattı

AKP'li vekil müsilajı CHP'ye bağlayınca Kılıçdaroğlu espriyi patlattı
AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in 'Müsilajın nedeni meymenetsizlik, yani uğursuzluk. Bunun sebebi de CHP'dir' sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından esprili bir yanıt verdi...

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM''de düzenlediği basın toplantısında Marmara Denizi''ndeki kirlilikle ilgili olarak "Müsilajın nedeni meymenetsizlik, yani uğursuzluk. Bunun sebebi de CHP''dir" diye konuştu.

"MUSİLAJIN SEBEBİ CHP"

Bilim insanlarının Marmara''da on yıllardır devam eden kirlenme sürecinin neticesi olarak açıkladığı müsilajla ilgili olarak CHP''yi suçlayan Aydemir, "Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Aksi olursa meymenetsizlik ortaya çıkar. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP''yi ifade eder. Nerede iş başına gelmişler orada bir sevimsiz hal ortaya çıkmış. Bunun son yansıması İstanbul''dur. Daha önce İzmir vardı. İzmir''i görüyoruz. Belediyecilik açısından tam bir rezalet hal var. Şimdi geldiğimiz nokta İstanbul bir daha gösterdi ve bu CHP anlayışıyla kayın bir haldir. Altını çizerek söylüyorum. O yüzden de ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir. Hizmetsizliğe duçar olur insanlarımız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU''NDAN ESPİRİLİ YANIT

AKP''li Aydemir''in sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''ndan esprili bir yanıt geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ''''Hayret “sebebi Kılıçdaroğlu’dur” dememiş. Bugünkü talihli partimiz'''' ifadelerini kullandı. 

CHP''DEN TEPKİ

Aydemir''in sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise açıklamayı “bilimden uzak, saçma sapan” olarak niteledi. 

Öztunç şunları söyledi: 

"AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in sözleri, tam talihsiz sözler. Sayın Aydemir, öyle ifadeler kullanmış ki, gerçekte Türkiye’yi yıllardır yöneten zihniyetin nasıl bir zihniyet olduğunu ortaya çıkartmış. AK Parti yıllardır Türkiye’yi yönetiyor. İşte AK Parti milletvekillerinin kafası bu."

BÖYLE BAKARSAK...

Aydemir''e tepkisini sürdüren Öztunç sözlerini şöyle bitirdi:

"Yani, CHP’li belediyeleri suçlamaya çalışıyor aklınca. Marmara Denizi’nin kıyısındaki belediyelere bakarsak Bursa, AK Parti’de. Yalova, AK Parti’de. Balıkesir, AK Parti’de. Kocaeli, AK Parti’de. Eğer bu mantıkla bakarsak, o zaman önce AK Parti’yi suçlamak gerekiyor. Sayın İbrahim Aydemir aynaya baksın, meymenetsizi görür. İbrahim Aydemir, aynaya baksın meymenetsizin kim olduğunu çok daha net görür. Marmara Denizi’nde müsilaj var, İbrahim Aydemir’in beyninde sürmenaj var sürmenaj. İbrahim Aydemir haddini aşmıştır. İbrahim Aydemir’in mantığı, AKP’nin kafası, mantığıdır. ‘Hadi oradan’ diyoruz İbrahim Aydemir’e. İbrahim Aydemir, grup başkanvekili olmak istiyor. Her gün Meclis’te basın toplantısı yapıyor."

İlgili Haberler