AKP'li vekil Halil Özşavlı'dan muhtarları kızdıran sözler. Lan siz kimsiniz.

AKP'li vekil Halil Özşavlı'dan muhtarları kızdıran sözler. Lan siz kimsiniz.
AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'nın, toplantıya geç kaldığı için kendisini arayan muhtara, "Sen kimsin lan?" dediği iddia edildi. Bu sözler üzerine muhtarlar ile milletvekili arasında gerginlik yaşandı. Muhtarlar tepki göstererek toplantıyı terk etti.

urfadegisim.com’un haberine göre; AKP Ceylanpınar İlçe Başkanlığı tarafından merkez mahalle muhtarlarına mesaj gönderilerek, Milletvekili Halil Özşavlı''nın saat 16.00''da ilçe binasında toplantı yapılacağı duyuruldu.

Bunun üzerine merkez mahalle muhtarları saat 15.30''dan itibaren AKP Ceylanpınar İlçe Binası''na giderek Milletvekili Özşavlı''yı beklemeye başladı.

Ancak, saat 17.30 olmasına karşın Özşavlı toplantıya gelmedi.

Sıcak havada bunalan muhtarlar adına Mevlana Mahallesi Muhtarı Ahmet Akkurt, Özşavlı''yı cep telefonundan arayarak toplantıya ne zaman geleceğini sordu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, kendisini arayan Mevlana Mahallesi Muhtarı Akkurt''a, “Lan kimsiniz lan siz?” dediği iddia edildi.

Bunun üzerine Muhtar Akkurt da kendisini tanıttı. AKP’li milletvekili Özşavlı, “Bekleyin kardeşim geleceğim” şeklinde cevap verdi.

Masa üstünde hoparlörü açık olarak yapılan görüşmeye diğer muhtarlar da tanık oldu.

Milletvekili Halil Özşavlı AKP Ceylanpınar İlçe Başkanlığı''na geldi ve toplantıyı başlattı.

Söz alan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Koyuncu, “Partinin attığı mesajda toplantının saat 4''te. Bu sıcakta merkez mahalle muhtarları sizi bekliyoruz. Bir tane muhtar arkadaşımız sizi cepten aradı. Sizin konuşma üslubunuz beni rahatsız etti” dedi.

Bunun üzerine Özşavlı, “Ne dedim ben kendisine?” diye sorunca muhtar, “''Lan'' kelimesini kullandınız” yanıtı verdi.

Bunun üzerine Özşavlı, “Asla, hayır” dedi. Konuşmaya tanık olan diğer muhtarlar da devreye girerek toplu olarak, “Biz yanındaydık” diye bağırdı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda muhtar Özşavlı''yı protesto ederek toplantıyı terk etti.

MUHTARLARDAN AÇIKLAMA

Sarfedilen sözleri hazmedemeyen muhtarlar Özşavlı''nın kendilerinden özür dilemelerini isteyerek bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi;

"Mahallemiz Mevlana mahallesi muhtarı Ahmet Akkurt hemşehrimize Şanlıurfa Ak Parti milletvekili Halil Özşavlı''nın, muhtar ile telefon görüşmesinde makama ve temsiliyetine yakışmayan sözler sarfetmesini, Şanlıurfa Ceylanpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kınıyoruz. Acilen, hakarete maruz kalan muhtarımız Ahmet Akkurt''tun şahsından ve tüm muhtarlıklarımızdan özür dilensin.”

CHP''DEN KINAMA

Özşavlı’ya muhalefetten de tepki geldi. CHP Ceylanpınar İlçe Başkanı Fethi Yamaç, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda Özşavlı’yı kınadı.

Yamaç, “Ceylanpınar ilçemizin de büyük bir kısmının vermiş olduğu oylarla milletvekili seçilmiş bir şahsın muhtarlarımıza karşı kullanmış olduğu dili şiddetle kınıyoruz… Muhtarlar, mahallelerindeki sorunları bir üst makama arz etmek, sorunları çözmek için ellerinden geleni yaparken halkın oyuyla seçilen bir vekilin hakaretlerini şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BU YUTULAMAZ"

İYİ Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ömer Koyuncu, “Hiç kimse seçilmiş bir muhtarımıza lan diye hitap edemez. AK Parti Milletvekili Sayın Halil Özşavlı’nın ilk olayı değil ki son olsun. Daha önce küçük İsrail mi demedi, başka hakaretler mi etmedi…

Ceylanpınar’a neler yapmadı ki… Bu sefer de muhtarlarımızı hedef almış, muhtarlarımıza hakaret etmiş. Bu kabullenilemez, yutulamaz. Muhtarımız yalnız değildir” dedi. Gelecek Partisi Ceylanpınar İlçe Başkanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise “AK Parti Milletvekili Halil Özşavlı daha önce de Viranşehir’in bir köyüne küçük İsrail demesi yetmezmiş gibi onca insanın dertleriyle dertlenen Ceylanpınar mahalle muhtarına lan kelimesini kullanması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler