AKP’li vekillerden Alpay Özalan’a sert tepki

AKP’li vekillerden Alpay Özalan’a sert tepki
AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın son dönemdeki sosyal medya paylaşımları ve söylemleri parti içinde büyük tepki çekti. AKP’li vekillerin tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaştığı öğrenildi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

AKP İzmir Milletvekili ve eski milli futbolcu Alpay Özalan’ın son dönemdeki çıkışları parti içinde rahatsızlığa sebep oldu. AKP’li vekillerin, Teşkilatlardan Sorumlu genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirerek, Özalan’ın parti kimliğini taşımakta zorlandığı yorumları yapıldı.

AKP’li vekillerin Özalan ile ilgili rahatsızlığının termik santral düzenlemesinin oylandığı sırada Londra’da bir cami açılışında bulunmasına rağmen Meclis’te varmış gibi görünmesinin ortaya çıkması ile doruk noktaya ulaştığı belirtiliyor. 

ellnlnqx0aa6anx.jpg

Parti kulislerinde, Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu gibi sporculuktan gelen Alpay Özalan’ın parti disiplini ve politikalarına uyum sorunu yaşadığı belirtiliyor. Kenan Sofuoğlu’nun, milletvekili olduktan sonra Meclis’e lüks aracıyla gelmesi danışmanlarına 'Emir erlerim' şeklinde hitap etmesi tartışmalara neden olmuştu.

ERDOĞAN DA RAHATSIZ OLDU

Parti kulislerinden gelen bilgilere göre, AKP'li vekiller, büyükşehirlerdeki oy kaybının bu tür görüntüler olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da durumdan rahatsız olduğu ve Alpay Özalan ile en kısa zamanda görüşeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.