AKP'nin yaptırdığı anketleri neden yayınlamadığı ortaya çıktı

AKP'nin yaptırdığı anketleri neden yayınlamadığı ortaya çıktı
AKP yöneticilerinin her gün tabandaki erimeyi konuştuğu iddia edildi. Partinin anketlerde gelen kötü sonuçlar nedeniyle yaptırdığı anketleri de yayınlamadığı belirtildi.

Kulislerde her gün bu konuşuluyor

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, AKP’de 2023 seçimleri için planlar yapılmaya başlanırken partide “Taban kaygısı” yaşandığı ortaya çıktı.

Parti kulislerinde ekonomik sorunlar ve kur krizi nedeniyle Orta Kesim’in partiden kopmaya başladığı konuşuluyor. Parti içinde “2023 AKP’nin son iktidar seçimi mi olacak? Jübileye mi hazırlanıyoruz” değerlendirmelerinin yapıldığı kaydediliyor. Parti yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “ekonomi ile ilgili görüşlerini paylaşmaktan geri durduğu, tartışmaya açılmadığı” dillendirilirken, AKP’nin yaptırdığı anketlerin “oy kaybı” nedeniyle artık paylaşılmadığına işaret ediliyor.

Parti içinde salgının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte hükümetin swap anlaşmalarında zorlandığı vurgulanıyor. Bu durumun ekonomik krizi derinleştirdiği, kriz üzerinden iktidara yüklenen muhalefetin güçlendiği ifade ediliyor.

Partililerin ekonomi ile ilgili halktan iktidara olan tepkiler konusunda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tartışmaya girmekten kaçındığı, partinin suskunluğa büründüğü” dillendiriliyor.

Erdoğan’ın ise “bu sıkışmışlıktan turizmi canlandırarak kurtulmaya yönelik hamleler içinde olduğu” belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın da “salgının turizm üzerindeki etkisini hafifletmek amacıyla da aşılamaya hız verdiğine” dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler