Akşener'e ilgi yağmur dinlemedi! ''İnşallah oylarımız yağmur gibi bereketli olur''

Akşener'e ilgi yağmur dinlemedi! ''İnşallah oylarımız yağmur gibi bereketli olur''
İYİ Parti lideri Meral Akşener yurt gezileri kapsamında Osmaniye’de esnaf ziyareti yaptı. Yoğun yağan yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar Meral Akşener’i “Başbakan Akşener” sloganları ile karşıladı. Akşener yoğun yağış altında toplanan kalabalığa “İnşallah oylarımız da yağmur gibi bereketli olur” dedi.

Halil YATAR - Erhan ÖZMEN - Burak AKIL - Ahmet DOKUZOĞLU - YENİÇAĞ/OSMANİYE

Akşener’in ziyareti sırasında esnaflar, “İşler beklediğimiz gibi değil. Elektrik faturalarına ve ham madde fiyatlarına esnaf olarak yetişemez olduk. Bütün bunların dışında parasını ödesek dahi tedarik sıkıntısı yaşıyoruz. Piyasa şuanda çok durgun. Öğlene kadar siftah dahi yapamadık” dedi.

Osmaniye Kadirli’de toplanan kalabalığa konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Sadece esnaf gezmek için gelen bir lideri böylesine bir kalabalığın karşılaması bir vebaldir.” dedi. Türkiye’yi aylardır karış karış gezdiğini ifade eden Akşener, “İktidar partisi kutuplaştırma üzerinden vatandaşların oylarını aldı. Türkiye vatandaşların derdini çözen siyasi dili kaybetti. Benim gezilerimde yapmaya çalıştığım vatandaşın ve esnafın sesini duyurabilmektir. Duyurduğumuz sorunların çözümlerinin sağlanmasını hedefliyoruz. Amacımız sadece İYİ Parti’nin değil diğer siyasi partilerinde bu sorunlara ortak olmasıdır. Vatandaşlarımız hangi siyasi parti onların sorunlarını çözüyorsa ona oy vermelidir. Vatandaşın oyu çantada keklik olmamalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin verimli kaynakları olduğunu söyleyen Akşener, “Bizim vatandaşımız herşeyden önce çok çalışkandır. Kadınlarımız Anadolu’nun çalışkanlığının bir örneği. Yeter ki iş olsun bizim vatandaşımız ekmeğini kazanmasını bilir.” dedi. Mühendislerin asgari ücreti kabul etmediği için işsiz olduklarını söylüyorlar. Hadi oradan! Ben biliyorum ki ODTÜ mezunu gençler 3 bin 100 lira ile işe başlıyor” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Kamu kurumunda işe girmek için sınava girmelerine bile gerek kalmıyor artık. Nasıl olsa sözlü mülakat sistemi ile dayısı olan işe girebiliyor. İktidarın getirdiği haksızlıklar ve duyarsızlıklar vatandaşın velinimet olması ile çözülebilir. Diğer partilerinde buraya gelip sorunları dinlemesini sağlamak vatandaşın elindedir. Vatandaşlarımızla el ele vererek sandıkta harami düzeni yıkacağız.” diye konuştu.

Akşener turp üreticilerinin de derdini dinledi. Turp üretici bir çiftçi, “Durumumuz çok kötü. Girdilerimiz çok arttı. Mazot fiyatları belimizi büküyor. Çalışanlarım için bu işi sürdürmeye devam ediyorum. Geçtiğimiz sene turpun torbasını 28 liraya satıyordum. Bu sene alan yok 18 liraya satmak zorunda kalıyorum. Girdilerim ise 3 katına çıktı” dedi.

İlgili Haberler