İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Beyaz: Enflasyon farkı işçilerin maaşlarına yansıtılmalı

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Beyaz: Enflasyon farkı işçilerin maaşlarına yansıtılmalı
İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Beyaz "Enflasyonun %40’lara vardığı şu günlerde belediye işçilerimize %7’lik zam kabul edilemez. Enflasyon farkı işçilerin maaşlarına yansıtılmalı" dedi.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Beyaz Meclis''te yaptığı konuşmada ekonomik krize dikkat çekerek "Yaşadığım ilçe ve seçim bölgem olan Bakırköy Belediyesinde günlerdir belediye işçilerimiz grev yapıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz dikkate alındığında çok haklı, insani taleplerde bulunuyorlar. Tüketim malzemelerinin yüzde yüz zamlandığı ülkemizde Belediye işçilerimize “sıfır zam” önermek hiç de vicdani değil." dedi.

''Enflasyonun %40’lara vardığı şu günlerde belediye işçilerimize %7’lik zam kabul edilemez'' diyen Beyaz "işçi arkadaşlarımız insanca yaşayabilecekleri bir ücret enflasyon farkının maaşlarına yansıtılmasını,emeklerinin, mesailerinin karşılığını almak istiyor. Eksik personele rağmen özveri ile çalışan belediye personelimiz mağdur edilmemeli, hakları mutlaka verilmelidir.

Grev yaparak haklarını arayan arkadaşlarımızın işten atılmakla, sürülmekle, mobingle tehdit edilmesini de doğru bulmuyorum. Bu grevin sona ermesi adına üzerimize düşecek her görevi üstleneceğiminde bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler