Akşener’e sevgi seli

Akşener’e sevgi seli
Genel Merkez tarafından görevden alınan başkanlara ve kapatılan teşkilatlara destek için Denizli’ye gelen MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, dün sabah Uşak’a giderken yol üstündeki Çal İlçesi’ne uğradı. Çal ilçesinin girişine büyük Türk bayrağı ile Meral Akşener’in resminin olduğu pankart asıldı. “MHP’ye Meral Türkiye’ye moral lazım” afişi de dikkat çekti.

Akşener’i, MHP’li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve çok sayıda partili karşıladı. Akşener’i karşılayanlar arasında yer alan Osman Onur isimli bir vatandaşıntaşıdığı “CHP’liyim ama adaylığını candan kutluyorum. Yuvayı yapan dişi kuştur” yazılı pankart dikkat çekti. Akşener, Onur’a teşekkür etti. Çal’da kendisini karşılayan kalabalık topluluğa hitap eden Akşener, “Ziyarete geldik.Büyük kalabalık gördüm, bize verdiğiniz moral için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtarlarla toplantı yaptı

Belediyeye gelişinde kadınlar Akşener’e Denizli yemenisi ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da makamında kendisini ziyaret eden Akşener’e üzerinde resminin bulunduğu küp büyüklüğünde vazo takdim etti.

Meral Akşener’e Çal’da ayrıca; Yörük heybesi içinde Çalkarası pekmezi ve üzümü ile bereket küpü, kafes içinde Denizli horozuhediye edildi. Akşener, “Horozlar kendi çöplüğünde, Denizli horozu her çöplükte öter” dedi. Çal’da muhtarlarla da kısa bir toplantı yapan Akşener yerel medyaya da şöyle konuştu: “MHP, iktidar olacak potansiyele sahiptir.

Ya başbakan olacağım ya başbakan olacağım.

548 imza teslim etik. Bu sayı Devlet Bahçeli’yi seçen delegenin yarısı. Kongrenin olacağına inanıyorum. Başkanlık

tartışmaları var. Konu ciddiyetsiz tartışılıyor. Biz parlamenter sistemden yanayız.”

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Denizli’nin Çal ilçesinden sonra Çivril’e varmadan Çıtak beldesinde de kısa bir mola verip kadınlarla sohbet etti. Akşener’i MHP Çivril İlçe Başkanı Bayram Gümüş, Başkan Yardımcısı Gürkan Karakul ile ilçe kadın kolları karşıladı.

Çivril ilçe girişinden MHP ilçe teşkilat binasına kadar yürüyerek vatandaşlarla ve esnafla selamlaşan Akşener, Hayırlı işler, hayırlı Cumalar diledi. Bir ara Akşener’in dikkatini döner dükkânlarındaki tavuk dönerler çekti. “Neden hep tavuk döner satıyorsunuz” diye sorunca esnaf, “Buranın tavuğu meşhur” cevabını verdi. Akşener de, “Bunu da ilk defa öğrendim” dedi. Vatandaşların ve özellikle kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Akşener’e, “Allah yolunu açık etsin” temennisinde bulunuldu. Bu sırada 79 yaşındaki

Bekir Karahallı isimli vatandaş Akşener’in yolunu keserek, “Ben Çivril ilçe teşkilatının kurucusuyum. Ölmeden önce seni genel başkan olarak görmek istiyorum” ifadelerini kullandı. İlçe binasına kadar, “Başbakan Meral” sloganları ile yürüyen Akşener’e, İlçe binasına geldiğinde ise konfetiler atıldı ve teşkilat binasından gül yaprakları döküldü.

Binanın girişine, “Türkiye’nin umudu geleceğin Başbakanı Çivril’e hoş geldiniz” pankartı açıldı.

Korku dağları deliniyor

Meral Akşener, teşkilat binasında vatandaşlara seslendi. Ses düzeninin bozuk olduğu için mikrofonsuz konuşan Akşener, “Türk kadınının önünde hiçbir sorun duramaz” diyerek sözlerine başladı. Akşener şunları kaydetti: “Anlaşılıyor ki korku dağları deliniyor. MHP iktidara geliyor. Mutlu millet, kutlu devlet için yola çıktık. Başaracağız, başaracağız.” Konuşması sık sık, “Başbakan Meral” sloganları ile kesilen Akşener ilçe teşkilatında kadınlarla bir araya geldi. Elma üreticilerinin sorunlarını da dinleyen Akşener’e bir kasa elma hediye edildi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Uşak girişinde coşkulu bir kalabalık tarafından, “Başbakan Meral” sloganları ile karşılandı. Coşkuya, davul zurna ekibi “Ölürüm Türkiyem” şarkısıyla eşlik etti. Karşılamada Akşener’e kadınlar Türkmen şalı ve Yörük şalı taktı. Kadınların Meral Akşener ile adeta fotoğraf çektirmek ve konuşmak için yarışa girdi.

Kent merkezine doğru hareket eden Akşener’e Türk bayrakları, MHP bayrakları ve Akşenerin fotoğrafının bulunduğu yüzlerce araba eşlik etti. Şehre geldikten sonra konuşma yapacağı Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar İsmet Paşa Caddesi boyunca yürüyüp esnafı ziyaret eden Akşener, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Egeli kadınlar Akşener’e kendi şiveleriyle, “Hadi gari, yürü gari” diyerek destek verdi. Karşılamada görevden alınan Uşak eski il Başkanı Ali Kurt ve yönetiminin tamamı, bu arada Genel Merkez tarafından atanan yeni yönetim kurulundan da bazı yöneticiler katıldı. Karahallı İlçe Başkanı Ali Kuru, Banaz İlçe Başkanı Ramazan Atabeyoğlu, Sivaslı İlçe Başkanı Hasan Canbaz, Eşme İlçe Başkanı Ahmet Özkan, Uluğbey İlçe Başkanı Şevket Gök ve 7 üst kurul delegesinden 6’sı da tüm programlarda hazır bulundu.