Teröristbaşı için sokağa çıktılar!

Teröristbaşı için sokağa çıktılar!
PKK’nın tehditleriyle esnaf kepenk kapattı, bölücüler güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı, BDP’liler de Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi

Teröristbaşı için sokağa çıktılar!

Türkiye'de son günlerde bir parelel devlet tartışmaları yaşanırken, Güneydoğu Anadolu'da özerk bir devlet yapılanması için çalışma yürütülüyor. Bunun için, bölücüler her fırsatı değerlendirerek sokağa çıkıyor. İmralı'da yatan terör örgütü elebaşısının yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde, terör örgütü üyeleri ve yandaşları ülkenin birçok kentinde, bölücü eylemler yaptı. Kenya'nın başkenti Nairobi'de yakalanan Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 15'inci yıldönümü nedeniyle Van'ın bir bölümü, Hakkari il merkezi ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca, ilçelerinde terör örgütününü tehditleriyle esnaf kepenk kapattı. Yürüyüş düzenleyen, bölücülar güvenlik güçlerine, taş ve molotofkokteyli atarken, polis de onlara su sıktı.  Ocalan için gerçekleştirilen eylemlere BDP de destek verdi. Birçok kentte BDP, "Öcalan çadırları" kurdu. 

Evlerden molotof çıktı

Öte yandan Şırnak, Cizre ve Silopi'de izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında evlerde yapılan aramalarda bin 500 molotofkokteyli, 100 havai fişek ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Hakkari'de olaylar sırasında polis,  yaptığı operasyonda 5 el yapımı patlayıcı, 10 molotofkokteyli ve 7 havai fişek ele
geçirdi.Olaylarla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Siirt'te ise 6 gösterci gözaltına lındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bir okulu ateşe vermeye çalışan grup, kendilerine müdahale eden polise molotofkokteyli ve havai fişek attı. 2 gösterici gözaltına alındı. Batman'daki olaylarda BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Emniyet Müdür Yardımcısı Orhun Çetinmizanoğlu arasında tartışma yaşandı.  Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin Nur Mahallesi'nde bulunan 29'uncu Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesine, göstericiler molotof kokteylleri atarak saldırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganları havaya ateş açarak dağıttı. Silopi'de de kaymakamlık binasına molotof kokteyli atmak isteyen bir gösterici, şişe elinde parçalanınca, alevler arasında kaldı. Bölgede bulunanların müdahale ettiği göstericinin üzerindeki alevler söndürülerek, yanmaktan son anda kurtarıldı.

Şeyh Sait'e sarıldılar

BDP Eşbaşkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da bir konuşma yaptı. Kışanak, "Bizler önderliğimiz ile birlikte özgür bir yaşamı kurmak istiyoruz. Kürt halkını asimile etmek dağıtmak ve özerkliğini kendi özgünlüğünü ortadan kaldırmak isteyen bir politikayı ortaya çıkardılar. Buna karşı Kürtler onurlu bir direniş sergiledi" dedi. Kışanak, "Artık biz kazanmaya çok yakınız, halk olarak Kürdistan olarak kazanacağız" ifadelerini kullandı. Urfa'nın Viranşehir ilçesinde benzer görüntüler yaşandı. DTK Eşbaşkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kalabalıktan oy isterken, "Önderimizin elini güçlendirmeliyiz. Kürdistan'da Kurdi bir renk oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı. Van'da ise BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, teröristbaşı Öcalan'a özgürlük istedi. DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da Öcalan etrafında direniş çemberi oluşturmaya çağırdı. Bungöl'de de BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı gerici ayaklanmanın sembol ismi Şeyh Sait'e övgü yağdırarak, "15 Şubat tesadüf seçilmiş bir tarih değildir" dedi.