Uçaktaki yemeklerden yılan kafası, salyangoz, küf çıktı. Skandalı havalimanı muhabiri Ali Kıdık paylaştı. Şirket özür diledi

Uçaktaki yemeklerden yılan kafası, salyangoz, küf çıktı. Skandalı havalimanı muhabiri Ali Kıdık paylaştı. Şirket özür diledi
İYİ Parti İBB Meclis Üyesi ve havalimanının usta muhabiri Ali Kıdık, SunExpress havayollarında ikram edilen yemeklerin içinden içinden yılan kafası, salyangoz, böcek, küf çıktığını açıkladı.

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık gündeme bomba gibi düşecek bir paylaşımda bulundu. Kıdık, SunExpress Havalyolu şirketinin uçakta verdiği yiyeceklerden yılan kafası, salyangoz, böcek, küf çıktığını açıkladı.

Kıdık, iddialarını fotoğraf ve video ile ortaya koydu. Havalimanının usta muhabiri Ali Kıdık paylaşımında şunları dedi:

İğrenç ötesi, mide bulandırıcı, rezalet. SunExpress Havayolları uçağındaki ikram yemeklerinin içinden yılan kafası, salyangoz, böcek, küf ne ararsan çıktı. @SunExpress soru şu; bu bir komplo mu yoksa vurdumduymazlık mı?

KIDIK’IN İDDİALARINA ŞİRKETTEN YANIT

Kıdık’ın iddialarına şirketten yanıt geldi. Paylaşımın altına yorum yapan SunExpress inceleme başlatıldığını duyurdu.

SunExpress''in yaptığı açıklama:

Merhaba @alikdk yaşanan durumdan dolayı üzgünüz. Konuyu hassasiyetle incelemek için detayları bizimle DM üzerinden paylaşmanızı rica edebilir miyiz ?

HOSTES UÇAKTA SU İÇMEYİN DEMİŞTİ

Öte yandan, TikTok’ta yaptığı paylaşımlarla 3,1 milyon gibi büyük bir takipçi sayısına ulaşan Cierra Mist isimli bir kabin görevlisi yolculara mecbur kalmadıkça uçakta asla çay veya kahve içmemelerini söylemişti. Kahve ve çay için kullanılan suyun tanklardan geldiğini ve asla temizlenmediğini söyleyen uçuş görevlisi, havayollarının gerekli testleri gerçekleştirmesinin biraz zaman alabileceğini iddia etmişti.

Mist, “Havayolları yolculara düzenli su kalitesi testleri yaptıklarını söylerken, bize bir uçakta bir testin bile gerçekleşmesinin yaklaşık altı ila dokuz ay sürdüğü söylendi. Öyleyse, bir şey bulamazlarsa o tankı temizlemeyecekler” diyerek hijyenik olmayan koşulları aktarmıştı. Mist dışında eski bir uçuş görevlisi olan Kat Kamalani de benzer şeyleri söylüyor: “Tenekede veya şişede olmayan hiçbir sıvıyı asla tüketmeyin. Bunun nedeni, o su depolarının hiç temizlenmemesi ve iğrenç olmalarıdır. Bir uçuş görevlisiyle konuşun, biz, aynı su deposundan gelen kahve veya çayı nadiren içeriz.”

İlgili Haberler