Altın piyasası çıldırdı böylesi görülmedi

Altın piyasası çıldırdı böylesi görülmedi
Dolar/TL'de yaşanan yükselişin ardından gram altın fiyatları da 1.037,35 TL seviyesini gördü.

Gram altın 1.037,35 TL ile en yüksek seviyesine ulaştı. Güne 960,60 ile başlayan gram, saat 17:55 itibarıyla %8,51 artışla 1.034,72''dan işlem görüyor.

Cuma günü en düşük 905,28 TL, en yüksek 998,55 TL seviyelerini gören gram altın, geçen haftayı 950,33 TL seviyesinde kapatmıştı. Gram Altın, 22 Kasım''da 650,34 TL ile son bir ayın en düşük rakamlarını kaydetmişti.

ERDOĞAN''IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu farklı platformlarda yaptığı açıklamalarında faiz karşıtı söylemine devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam para politikalarından finansal piyasalardaki kontrollü kambiyo rejimi ve olağanüstü hal iddialarına çok sayıda başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” diyen Erdoğan, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğini” vurguladı.

Küresel piyasalarda geçen hafta Kasım ortasından bu yana ilk haftalık kazancını kaydeden altının yeni haftanın ilk işlemlerinde de sınırlı da olsun pozitif fiyatlamalara sahne oldu.

Para politikalarında sıkılaşma yönündeki mesajlara karşı Omicron varyantıyla ilgili gelişmeler yatırımcıların güvenli liman talebini yükseltti.

İşte güncel altın fiyatları;

İlgili Haberler