ABD'nin Atatürkçü ekonomisti Steve Hanke Türkiye'deki vatandaştan gizlenen enflasyonu açıkladı

ABD'nin Atatürkçü ekonomisti Steve Hanke Türkiye'deki vatandaştan gizlenen enflasyonu açıkladı
Johns Hopkins Üniversitesi ekonomi profesörü Steve Hanke, Türkiye'nin gerçek enflasyonunu yüzde 111,28 olarak ölçtüğünü belirtti.

ABD''nin saygın üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi''nin profesörlerinden ekonomist Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye''deki enflasyon oranına ilişkin değerlendirme yaptı.

Türkiye''nin gerçek enflasyon oranını ölçtüğünü söyleyen Hanke, "Türkiye enflasyonunu doğru bir şekilde %111,28/yıl olarak ölçüyorum." dedi.

Steve Hanke''nin paylaşımı şöyle:

“Erdoğan''ın çılgın ekonomik fikirleri yabancı alacaklıları uzaklaştırıyor, liranın değerini düşürüyor ve Türkleri enflasyonla dövüyor. Bugün Türkiye enflasyonunu doğru bir şekilde %111,28/yıl olarak ölçüyorum.”

ENAG ile TÜİK''in enflasyon rakamları

TÜİK''in Şubat başında açıkladığı yıllık resmi enflasyon yüzde 48,69 iken Enflasyon Araştırma Grubu''na göre yüzde 114,87.

Türkiye''de enflasyon son beş yıldır küçük istisnalar dışında çift hanede seyrederken, 2021''in ortasından itibaren kur artışlarının da etkisiyle enflasyondaki yükseliş hız kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu''na (TÜİK) göre 2021 yılının Aralık ayında yüzde 36,08 olan yıllık enflasyon oranı, 2022 yılının Ocak ayında yüzde 48,69''a çıktı.

İlgili Haberler