Ethem Sancak ses kaydını reddetti, 'Erdoğan aramadı' dedi!

Ethem Sancak ses kaydını reddetti, 'Erdoğan aramadı' dedi!
Ethem Sancak, Sakarya'da bulunan tank-palet fabrikasıyla ilgili tartışmalar halen güncelliğini korurken, "Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar." dedi. Öte yandan Sancak, AKP’den istifasına neden olan, "Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini, ses kaydı bulunmasına rağmen yalanladı.

"Amerika''nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini sarf ettiği ses kaydının ortaya çıkmasının ardından AKP’den istifa etmek zorunda kalan Ethem Sancak, tv100''de Candaş Tolga Işık ile "Az Önce Konuştum" programında açıklamalarda bulundu.

Ethem Sancak''ın açıklamaları şöyle:

"Gençlik yıllarımda tanınan popüler bir gençlik lideriydim. Uzun bir süre siyasetle uğraştım. Doğu Perinçek’in Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni uzun süre yönettim. Darbe olduktan sonra siyaset bitti benim için.

İş ararken bir Eczacı arkadaşım vasıtasıyla bir ilaç şirketine yönetici olarak girdim. O zaman 300 tane ecza deposu vardı biz sondan ikinciydik. Ben Genel Müdür olunca bunu büyütmeye başlattık. 4-5 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük deposu haline geldi.

Yeni bir anlayış getirdim ben. İlaca zam geliyordu o zaman depocular etiketleyip para kazanıyorlardı. Ben bunun haksızlık olduğunu düşündüm çünkü bizim görevimiz aracılık yapmak. Ben kendi depomda bunu yasakladım. Rafta ne fiyatsa satmaya başladım.

"TÜRKİYE’NİN 20. ZENGİNİYDİM. DAHA AKP YOKTU"

Siirt’in bir köyü protesto için seçime gitmedi. Ben de bir iş gezisindeydim. O zaman Dünya İlaç Dağıtıcıları Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesiydim. 2001 zenginlik sıralamasında Türkiye’nin 20. zenginiydim. Daha AK Parti yoktu.

Amerika’da iş gezisindeydim. Çok heyecanlandım ‘Sayın Valim sen tutanağı tut gelelim Tayyip Bey’i ikna edelim’ seyahatimi yarıda kestim döndüm Siirt’e, Tayyip Bey’den randevu istedik. Bize randevu verdi.

C.I: Bu bir lidere karşı beslenecek duygu olarak fazla değil mi?

Bu Türk halkı onlarca yıldır Mustafa Kemal’e aşık, vazgeçiyor mu? İkisi de bu toplumun tarihe geçecek büyük liderleri.

Orda şunu gördüm, çok ahlaklı bir kimlik, hiç yalan söylemeyi bilmeyen, dobra dobra halkla diyaloğunda da öyle olan ahlaklı bir lider gördüm ve Ahmet Kaya’ın deyimiyle aşık oldum adama. Neferi olarak arkasından yürüdüm, hiçbir şey de istemedim.

''İHRAÇ EDİLMEDİM, İSTİFA ETTİM''

İhraç edilmemek için istifa ettim. Fiili olarak AK Parti’nin üyesi değilim. İstifa ettim. ‘Ethem Sancak ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi’ haberini duyunca dedim ki bu onur kırıcı bir şey eğer partiye rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim ve istifa dilekçemi yazdım gönderdim.

"BENİ KİMSE ARAMADI"

İlçe Başkanı’nı arayıp ‘İstifamı yollayayım’ deyince çok üzüldü. ‘Sen bizim abimizsin’ dedi. ‘Beni yuvadan kopardınız napayım?’ dedim. Hayır, hiç kimse aramadı.Bir de ben söylemediğim bir şeyden ötürü yargılandım. Yargısız infaz

"KASEDİ DE VAR BENDE"

Ethem Sancak, ''gerçek kaydın'' elinde olduğunu söyledi ancak bugüne kadar neden yayınlamadığını açıklamadı.

Candaş Tolga Işık''ın "Ama ses kaydınız var, Ethem Bey söylemişsiniz" sözleri üzerine ise Sancak, "Kardeşim ses kaydı çarpıtılmış bir ses kaydı. Benim söylediğim NATO''ya ilişkin 1.5 saatlik bir konferanstı. Kaseti de var bende. Toplantıya sızmış aşırı sol gazetecilerden birisi teybe almış. Teypte kelime eklemek silmek kolay. Ben böyle bir şey demedim. Ben, ''iktidara geldikten sonra Amerika bütün popüler partilerin içine sızmaya çalıştı'' dedim" ifadelerini kullandı.

Sancak ayrıca ''montaj'' olduğunu öne sürdüğü kayıt nedeniyle neden istifa ettiğine de açıklık getirmedi.

TANK-PALET FABRİKASI AÇIKLAMASI

Sancak, Sakarya''da bulunan tank-palet fabrikasıyla ilgili tartışmalar ile ilgili de konuştu:

“Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar. Koç''un takriben 10 milyon euroluk girdiği ihaleyi yaklaşık 3.5 milyon euroya aldık. Tankları yapacak yer arıyorduk. Fabrika kuracaktık Karasu''da, o uzun sürüyordu, ordunun acil ihtiyaçları vardı. Bir an önce tank imalatına geçelim diye Savunma Bakanlığı bize Arifiye''yi 25 yıllığına kiraladı.”

İlgili Haberler