Ethem Sancak'ın ses kaydı ortaya çıktı. Amerika'nın desteği ile iktidara geldik sözlerini ben demedim demişti

Ethem Sancak'ın ses kaydı ortaya çıktı. Amerika'nın desteği ile iktidara geldik sözlerini ben demedim demişti
AKP MYK üyesi ve iş insanı Ethem Sancak'ın "Amerika'nın desteği ile iktidara geldik" sözlerini yalanlamasının ardından ses kaydı ortaya çıktı.

Ethem Sancak, dün Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ sempozyumunda "Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik" dedi.

Sözlerinin yankı bulmasının ardından Sancak, halktv.com''da İsmail Saymaz''a konuşarak "Hayır, hayır... Ben öyle bir şey demedim. AK Parti''yi iktidara halk getirdi" diyerek yalanladı.

Gazete Duvar''dan Ferhat Yaşat, Sancak''ın dün yapılan toplantıdaki ses kaydına ulaştı. Sancak ses kaydında net olarak, "Bu millet Tayyip Erdoğan’ı seçti. Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıydı. Aslında Amerika’nın desteğiyle geldik iktidara" diyor.

NE OLMUŞTU?

AKP MYK üyesi ve iş insanı Marmara Hukuk Fakültesi''nde yaptığı konuşmada, “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.

Sancak, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Aslında Türkiye NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde. Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir. Geç bile kaldık. Biz çıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz için... Ben BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştım. Her şey hazır. Motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak için oluşturulmuş bir şeytani örgüttür."

Sancak açıklamasının ardından bugün partinin İstanbul İl Yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu''na sevk edilmişti.

 

 

İlgili Haberler