Ethem Sancak'ın hiç bilinmeyenlerini ifşa etti! KRT Genel Müdürü Adnan Bulut bombayı patlattı

Ethem Sancak'ın hiç bilinmeyenlerini ifşa etti! KRT Genel Müdürü Adnan Bulut bombayı patlattı
KRT Genel Müdürü, gazeteci Adnan Bulut Cumhuriyet gazetesindeki yazısında Ethem Sancak'la ilgili bilinmeyenleri kaleme aldı.

İş insanı Ethem Sancak''la partisi AKP arasında yaşanan kriz günlerdir konuşuluyor. Sancak, Marmara Üniversitesi''ndeki bir panelde, "Biz Amerikan''ın desteğiyle iktidara geldik." itirafında bulunmuştu. Ardından Sancak partisi tarafından disipline sevk edildiğini öğrenince partisinden ihraç edilmişti. Sancak, bu sözleri kendisinin söylemediğini iddia etmiş, ses kayıtları Sancak''ı yalanlamıştı.

Usta gazeteci Adnan Bulut, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Ethem Sancak''ın dününü ve bugününü kaleme aldı. Gazeteci Bulut, "Sancak ve Türk solu" başlıklı yazısında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Sancak''ın Mao yoldaşlığına değindi ve bugünlere nasıl gelindiğini adım adım anlattı.

EŞİ PERİNÇEK''İN AVUKATIYDI

Kendisi de Ergenekon kumpas mağduru olan gazeteci Bulut, o günlerde yaşananları anlatırken Sancak''ın FETÖ kumpasçılarıyla işbirliğini ifşa etti. Gazeteci Bulut, Ergenekon kumpası döneminde Sancak''ın kendisinin tanık olduğunu eşi Nurperi Sancak''ın ise Doğu Perinçek''in avukatı olduğunu söyledi, davada yaşananları, "duruşma salonunda Ethem Sancak’ın da sanık sıfatıyla ifade verdiği daha sonra gizli ve güçlü bir elin desteğiyle Sancak’ın sanıklıktan tanıklığa evrildiği konuşuluyordu. Salonda sanık sandalyesinde oturduğum için tamamını gözlemliyor, tarihe tanıklık ediyordum. Doğu Perinçek, eski arkadaşı Ethem Sancak’a yüklenirken kendisini savunan avukatlardan biriyle sık sık göz göze de geliyordu. İlginç bir olaya tanıklık ediyorduk. Çünkü Perinçek’i savunan avukatlardan birinin adı Nurperi Sancak’tı. Evet yanlış okumadınız. Ethem Sancak o dönem davanın tanığı, eşi Nurperi Sancak ise sanık Perinçek’in avukatıydı. Ergenekon davası görülürken Sancak çiftinin de boşanma davası açılmıştı, sürüyordu." ifadelerini kullandı.

ETHEM SANCAK, ''KARARGAHTA 40 PARALEL PAŞA'' MANŞETİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Karar yazarı Mehmet Ocaktan 17-25 Aralık''tan sonra Akşam''da genel yayın yönetmeniyken TSK''daki FETÖ''cülerin dökümünü yaptıklarını buna hem patronları Ethem Sancak''ın hem de dönemin Başbakanı Erdoğan''ın çok kızdığını KRT''de yayınlanan Söz Meclisi''nde anlatmıştı.

 

İlgili Haberler