Angelina Friedman 102 yaşında ama turp gibi. Hastalık savar nine maşallah dedirtti

Angelina Friedman 102 yaşında ama turp gibi. Hastalık savar nine maşallah dedirtti
Amerika Birleşik Devletleri'nde 102 yaşında olan Angelina Friedman isimli kadın, bebeklik döneminde İspanyol gribini, Mart ayında iki kez yakalandığı korona virüsü ikinci kez yenerek, rekor kırdı. Friedman, korona virüse yakalanan en yaşlı kişi olmadığını ama iki defa korona virüs olup iyileşen en yaşlı kişi olabileceğini belirtti.

DHA'da yer alan habere göre, ABD’de North Westchester kentinde yaşayan 1918 doğumlu Angelina Friedman, bebekken geçirdiği İspanyol gribinin ardından Mart ayında iki kez de yakalandığı korona virüsü de yenerek hayatta kaldı.

MART AYINDA KORONA OLDU

Friedman'a pandeminin ilk dalgasında Mart ayında Covid-19 teşhisi kondu. Hastaneye kaldırılan 102 yaşındaki Friedman virüsü yenmesinin ardından taburcu edilerek, aradan geçen üç haftalık süre zarfında yeniden korona virüse yakalandı. Friedman ikinci kez korona virüse karşı galip gelmeyi başardı.

4371ce82699aa7240e0e17c86d02d056.jpg

1918'DE İSPANYOL SALGININA YAKALANDI

ABD medyasına konuşan Friedman’ın kızı Joanne Merola, annesinin ikinci defa korona virüs geçirdiğini ve tekrar iyileştiğini ifade etti. Merola annesinin 1918 yılında grip salgının ortasında İtalya’dan New York’a gelen bir göçmen gemisinde doğduğunu belirterek, korona virüse yakalanan en yaşlı kişi olmadığını ama iki defa korona virüs olup iyileşen en yaşlı kişi olabileceğini belirtti.