Atatürk'ün mirasına paralı girişi Mansur Yavaş kaldırdı

Atatürk'ün mirasına paralı girişi Mansur Yavaş kaldırdı
AKP'li Melih Gökçek döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulan Ankapark’ın son durumu açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş girişin tamamen ücretsiz olacağını duyurdu.

AKP’li Melih Gökçek döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulan Ankapark hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalarda bulundu. Melih Gökçek''in görevinden alınmadan önce başlattığı ve Mustafa Tuna döneminde açılan Ankapark projesi 7 ay sonra pandeminin de etkisi ile ziyaretçi gelmediği için iflas etmişti. Aradan geçen 2 senelik dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş''ın başlattığı hukuk süreci sona erdi ve dev park belediyeye devredildi. Ankapark’ın inşasının ise Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılmasının, “Atatürk’ün vasiyetine aykırı” olduğunu vurgulamıştı.

Dün Yavaş Ankapark’ın basına açıldığını duyurmuş, vatandaşlara ise çok yakında açılacağını açıklamıştı.

Yavaş, bugün Ankapark’la ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yavaş, “Atatürk''ün mirasının üzerine yapılan bir yere para ödeyerek girilmesini de halkın 801 milyon dolarının çürümesini de içimiz almıyor. Vatandaşın tek bir kuruşunun boşa gitmemesi için Ankapark’ın geleceğine vakit kaybetmeden Ankara halkı ile karar vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

"TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK"

Paylaştığı video ise şu ifadeleri kullandı:

Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı, Ankaralılara emanet ettiği bir arazi. Buraya böyle bir proje yapıldı ve bu kadar para harcandı. Buradan kurtarabileceğimiz ne var ne yok tespiti yapılıyor. Buraya ne yapabileceğimizi Ankara halkına soracağız. Ama içimden geçeni söyleyeyim; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği yere kapısında bilet parası ödenerek içeri girilmesini içim almıyor. Tamamen ücretsiz hale getirilerek burayı bütün Ankaralıların Atatürk’ün emaneti olduğunu bilerek kullanması için çalışmalarımız devam edecek.

 

801 MİLYON DOLAR HARCANDI 

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine toplam 801 milyon dolar harcanarak inşa edilen ve “turist rekoru” kıracağı iddia edilen Ankapark, beklenilen ilgiyi göremeyince kapatıldı. Melih Gökçek’in “Çinliler ve Katarlılar istiyor” diyerek inşa ettirdiği tesisteki yalnızca hayvan heykelleri için 1,3 milyon dolar harcanmıştı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, yılda 10 milyon turist gelecek’ diyerek yaptırdığı oyun parkı Ankapark''ın yapımı yıllar sürmüştü. Ankapark, resmi olarak 20 Mart 2019’da açıldı ve yalnızca 8 ay sonra kapandı. Hiç ilgi görmedi. İşletmeci firma bile zor bulundu ve 6 kez ihale yapıldı.

Ankapark, ödenemeyen borçlar ve kesilen elektriği nedeniyle kapılarını kapatırken, başka bir şirkete devredildi. Şirketin 30 Nisan 2020’de belediyeye ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL’yi yatırmaması üzerine harekete geçen ABB, 90 günlük fesih ihtarı çekti. İhtara rağmen ödemeyi yapılmadı. Belediye de teminat mektuplarının karşılığı olarak 26 milyon 400 bin lirayı gelir olarak kaydetti.

Fesih ihtarı süresinin geçmesinin ardından ABB, işletmeciye parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde ihtar gönderdi. Tahliye etmemesi halinde tahliyenin kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği belirtilirken şirket, 50 bin TL teminat karşılığında tahliyenin yürütmesini durdurdu. 7 Ekim 2020’de fesih işlemlerinin süresi doldu. İşletmeci tesisi tahliye etmeyerek konuyu yargıya taşıdı. 

2 yılı aşkın süredir devam eden Ankapark Davası''nın sonuca bağlandığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark''ın belediyeye devredildiğini duyurdu.

İlgili Haberler