Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Ankara'da Okur-Yazar Buluşması ve Kumpas Mektupları...

Ankara'da Okur-Yazar Buluşması ve Kumpas Mektupları...

Salgın kültür-sanat dünyamıza da darbe vurdu. Konferanslar, paneller, imza günleri ve kitap fuarları yapılamadı. Yaz dönemi bazı belediyelerin imza günlerinde okur-yazar buluşmalarından nefes alabildik. Salgın yine tehdit ediyor. Başkentte alışılagelmiş büyük salonlarda kitap fuarı yapmak büyük risk. Yayınevleri alternatif programlar hazırlıyor. Nitekim ATAYURT Yayınevi okuyucuları ile 40 dan fazla yazarını yeni restore edilen "Spor Yazarları Lokali"nde Cumartesi-Pazar günü bir araya getirecek. Henüz benim de elime geçmeyen ve ilk kez buluşmada göreceğim "Kumpas Mektupları" kitabını imzalayacağım. Çok özel bir çalışma ile hazırladığım "Yorgun Yürek Yazıları" adını verdiğim kitabı yetiştirmek için çok çaba sarfediliyor. Umarım tatlı bir süpriz ile yeni kitaplarla okuyucu ile buluşuruz.

Malum sebepler yüzünden 3 yıldır yeni katip yayınlayamadım. Mahkemelerin vesayet altında bulunduğu, hukukun askıya alındığı dönemde "Kumpas Mektupları" adını verdiğim kitabı yayınlamaya kimse cesaret edemedi. Oysa bütün vatandaşlarımızın bildiği, yakın çevresinde tanık olduğu haksızlık ve hukuksuzlukları yazdım. Bana ulaşan binlerce mektup arasından titizlikle seçip, kırk ayrı filtreden geçirdiğim mektupları, mahkeme süreçlerini, ağırlaştırılmış müebbet kararlarından bozma, berat ve tahliye aşamalarını kaleme almaya çalıştım. Hepsi o kadar.

Aşı konusundaki aksaklıklar ve salgından korunma önlemlerinin alınacağı "Okur-Yazar Buluşması" ile ilgili Atayurt Yayınevi''nin çağrısı şöyle:

 

4. Okur-Yazar Buluşması...

Daha önce üç defa gerçekleştirilen Okur-Yazar Buluşması etkinliğinin 4. sü 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde TSYD Ankara Şubesi Sosyal Tesislerinin bahçesinde yapılacaktır. Açık havada gerçekleşecek bu etkinliğe Namık kemal Zeybek, Uluç Gürkan, Vedat Çınaroğlu, Feyzullah Budak, Yavuz Selim Demirağ, Dırahşan Akınözü, Nevin Aktulga, Zeynep Bala, Neslihan Öztoprak gibi geniş yazar kadrosu katılacaktır. İmza ve söyleşi etkinliği salgın tedbirleri kapsamında gerçekleşecek olup herkese açıktır, katılım ücretsizdir. Yazarlarla buluşmayı özleyen okurların rağbet edeceği, geniş katılımın beklendiği etkinlik, güz ve bahar olmak üzere senede iki defa yapılmaktadır. Ankaralı okurları yazarlarla buluşturan etkinlik 2 gün sürecek. Öğlen 13:00''den 18:00''e kadar sürecek imza ve söyleşi etkinliğinde okurlar, iki gün boyunca yazarlarla zaman geçirme fırsatını bulacaklar.

Efendim Cumartesi-Pazar günü öğleden sonra değerli okuyucularımızı, dostlarımızı, kitap severleri bekliyoruz. Görüşmek umuduyla...

Yazarın Diğer Yazıları