Ankara’da provokasyon erken başladı

Ankara’da provokasyon erken başladı
Ankara'da bir süredir hazırlıkları yapılan provokasyon sahneye konuldu. Kentin en işlek duvarlarına "devrim" jargonlu sloganlar yazılarak Mansur Yavaş ile ilişkilendirilmeye çalışıldı.

YENİÇAĞ / ANKARA

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken Ankara'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. İş birliğinin ortak adayı olan Mansur Yavaş ile ilgili yeni bir provokasyon başlatıldı. Kentin en işlek caddelerinin duvarlarına sprey boyalarla "Yavaş yavaş devrim", "Devrim Ankara’dan başlayacak" sloganları yazıldı. Bu yöntemle Mansur Yavaş'ın sadece sol düşünceyi temsil ettiği algısı oluşturularak, seçmenin kafası karıştırılmak isteniyor.

52002792_2230366193948807_3093991648586104832_n-001.jpg

BİR BENZERİNİ GÖKÇEK YAPMIŞTI

2014 yerel seçimlerinde de Ankara'da benzer bir provokasyon sahnelenmişti. Ankara'nın birçok noktasındaki reklam panolarına, otobüs duraklarına "Gökçek gidecek, sol gelecek" afişleri asılmıştı. Afişler, Gökçek'in kontrolünde olan belediyeye ait reklam alanlarında günlerce sergilenmişti.

Yapılan araştırmalarda afişlerin AKP tarafından yaptırılıp astırıldığı ve seçmen üzerinde ters algı oluşturulmak istendiği anlaşılmıştı.

MANSUR YAVAŞ CEPHESİNDEN TEPKİ

Ankara'da seçimlere günler kala başlatılan bu provokasyonla ilgili ulaştığımız Mansur Yavaş'a yakın isimler son derece tepkililer.

Yeniçağ'ın ulaştığı kaynaklar "Bir önceki seçimlerde sahnelenen tüm provokasyonlar yine aynı şekilde tekrarlanıyor. Bu yazıların, afişleri yapanlar seçmenin aklına alenen hakaret ediyorlar. 'Devrim' kelimesi üzerinden bizleri belirli bir ideolojik alana hapsetmek isteyenler yöntemlerini değiştirmemeliler. Çünkü Yavaş, ideolojik kutuplaşmayı körüklemek için değil, Ankara'yı güzelleştirmek ve daha yaşanabilir kılmak için geliyor. Seçmen de teveccühünü, tercihini belirlemiş durumda. Bu tip ucuz numaralarla vatandaşlarımızın aklıyla alay etmesinler" şeklinde konuştu.

"KAYBEDECEKLERİNİ ANLAYINCA PROVOKASYON YAPMAYA BAŞLADILAR"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir konu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Kaybedeceklerini anlayınca provakasyon yapmaya başladılar, bunlara Ankaralı hemşerilerimizin karnı tok. İlgilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

murat-emir.png

CHP'li Gamze Taşcıer ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Korkunun ecele faydası yok! Ne yaparsanız yapın hangi provokasyonu denerseniz deneyin, #MartınSonuBahar olacak" dedi.

tascier.png

İlgili Haberler