Apo da CIA devşirmesi!..

ABD Dışişleri Bakanlığı gizli belgelerini açıklayacağını duyurarak günlerdir dünya kamuoyunu meşgul eden WikiLeaks İnternet Sitesi, Türkiye’yi de ilgilendiriyor..
Bu “derin” sitede “ABD/PKK” ilişkileri de mevcut..
Aslında ABD’nin PKK’yı desteklediği gün gibi aşikar..! Bu konuda Türkiye’nin elinde pek çok belge var..
Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, 1992 yılında ABD ile terör örgütünün bağını ortaya koymuştu. PKK’ya malzeme taşıyan ABD helikopterlerinden bahseden bizzat Doğan Paşa olmuştu.. Çekiç Güç uçaklarına, helikopterlerine dikkatleri çekmişti...
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, PKK’ya başlangıçta Avrupa ülkelerinin, komşu ülkelerin ve Amerika’nın yardım etti-ğini bilmeyenin olmadığını ve bununla ilgili devletin arşivinde yüzlerce belge bulunduğunu söylüyor.. Tantan’ın sözleri.. “Türkiye neden PKK ile mücadele edemiyor, sebebi belli. Neden 2003 yılında NATO bütün terör örgütlerini güncelleştirirken, PKK’nın güncelleştirilmesi ve Türkiye’nin PKK’nın terör örgütleri listesine alınması isteğine olumsuz cevap vermiştir. Bunların tartışılması lazım.”
Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen de, dönemin ABD  Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın “Orta Doğu’da 32 ülkenin sınırlarını değiştireceğiz” ve “Yeni bir Orta Doğu lazım” şeklinde beyanlarını hatırlattı. Eslen, Amerikalı Yarbay Ralph Peterson’un, Özgür Kürdistan şeklinde ifade ettiği büyük bir Kürdistan’ın çizildiği ve Türkiye’den de çok büyük bir toprak parçasının alındığı haritanın da o dönem çıktığının altını çizdi. Nejat Eslen, PKK terör örgütü için “Özgürlük savaşçısı” ifadesinin kullanılmasını da Amerika’nın onlara mesaj içerikli bir desteği olarak yorumladı...
Bütün bu hatırlatmadan sonra “Apo-CIA” bağlantısına gelelim..
Önce şunu belirtelim. Söz konusu internet sitesindeki belgelerde 1979 yılında ABD’nin PKK2 desteğinden söz ediliyor.. Bu tarih, PKK’nın piyasaya sürülüş tarihi... Yani bölücü terörün çekirdeği ABD patentli demektir.. Abdullah Öcalan’ın öyküsünde de “derin filizlenmeler” mevcut..
Kendisi üniversite içerisinde, 12 Mart kökenli cuntanın haber elemanı.. Yani “derin devletin kuşu”.. Sonra..? Bir ihbarı ile dönemin ABD Büyükelçisine karşı yapılacak güçlü bir gösteriye engel oluyor.. O zaman ABD’lilerin dikkatini çekiyor..
PKK’nın, bugün ayyuka çıkan “derin devlet” yapısı var.. Apo, PKK’nın imarına amele ediliyor..!
Sonra 12 Eylül... 12 Eylül’ün ABD patent-destekli olduğunu artık bilmeyen kalmadı.. O dönem, PKK’nın bütün önemli bireyleri tutuklanıyor.. Apo hariç.. Apo, (öğrenildiğine göre bir astsubay rehberliğinde sınırı geçiyor) bir süre sonra Bekaa’da boy gösteriyor..(Gene eldeki bilgilere göre Bekaa da CIA kontrolünde.)
Abdullah Öcalan’ın, Türkiye’de derin devletin elemanı olarak devşirildiği konusundaki bilgiler az çok biliniyor..
Karısı Kesire Yıldırım’ın babası ve onun ekürisi Pilot Necati olayları defalarca yazıldı.. Ama Apo’nun önemli bir bölgesel figür olarak seçilmesi, CIA değerlendirmesi.. Uzun süre kullanıldıktan sonra, Irak işgali nedeniyle Bekaa’dan çıkarılması da CIA taktiği.. Ona en güvenli mekan olarak Türkiye-İmralı, bu taktik çerçevesinde öngörüldü..
CIA, Apo’yu topyekun imha etmedi (Saddam gibi) uykuya alıp, yeniden kullanmayı planladı.. Şimdi onun üzerinden yapılan da budur..

Yazarın Diğer Yazıları