Apo: "Uyuşturucudan pay aldık.."

PKK ile aktif mücadelenin önde gelen subaylarından olan emekli Albay Erdal Sarızeybek’in, “Kurt Kapanı” adlı kitabından..
“PKK terör örgütünün parası var, hem de çok. İşte kanıtı:
Abdullah Öcalan duruşmada, örgütün yıllık gelirinin asgari 250.000.000 dolar olduğunu belirtmiştir. Bu gelirin büyük bir bölümünün uyuşturucu kaçakçılığından sağlandığı kanaatine varılmıştır.”
Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı ve uyuşturucu kaçakçılığından bu örgütün, yılda 500 milyon euro finans sağladığını söyledi. Öcalan, Savcılara vermiş olduğu ifadede, Şemdinli üçgeninde uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ve örgütün bundan önemli gelir elde ettiğini söyledi. İşte dava tutanakları:
 “... Başlangıçta da ifade ettim; bizim Zağros Bölgesi dediğimiz, Van ve Hakkari bölgesinin normal ticareti uyuşturucu ticaretidir. Oradaki bölge sorumlularımız buradaki uyuşturucu ticaretinden pay almışlardır. (KIs: 1/Dizi:43-78/Cumhuriyet Savcılığı Sorgu Zaptı Sayfa 21-22).”                
İmralı’da yatan Öcalan açık açık anlatıyor, örgütün Doğu ve Güneydoğu’da nasıl haraç topladığını:
 “1991-1993 yılları arasında bölgedeki müteahhitlerden yüzde itibariyle bir miktar örgüte gelir adıyla paralar alınmıştır. Müteahhit firmalar, örgütün gücünü kullanarak ihale aldıklarında biz de onun üzerinden bir gelir temin etmekteyiz. Bunlardan Halis Toprak, fabrika yapımına başlayınca, bizimkiler ondan eğer burada fabrika yapacaksan, çalıştıracaksan bir ücret vermek zorundasın. Bölgelerdeki elemanlarımız tahsil etmişlerdir. Ali Rıza Septioğlu’nun ailece işlettiği taş ocakları vardır. Keza bundan da bölgesel örgütümüz örgüt adına ücret almıştır. Keza Ceylan Holding Şirketinden bölgesel birimlerimiz para tahsil etmişlerdir... Çok sayıda iş adamından da para temin edilmektedir... Ayrıca sınır boylarında örgüte ait Gümrük Birimleri adı altında oluşumlar vardır..” şeklinde beyanlarda bulunmuştur. (Kls:1 I Dizi:43-78l Cumhuriyet Savcılığı Sorgu Zaptı, Sayfa 18).
Örgütün ne şekilde gelir elde ettiği bir bir sayılmıştır:
 “Örgütün yurt içi gelirleri; Aidatlar, para ve mal bağışları, vergilendirme, cezalandırma, gasp ve soygun faaliyetleri, fidye almak için adam kaçırmalar, firmalar, müteahhitler ve şahıslardan, seyahat acentelerinden vergilendirme adı altında alınan paralar, silah ve uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelirler, metropollerdeki doğu kökenli sanayici ve işadamlarından tehditle alınan paralardır.
Örgütün yurt dışı gelirleri; Yardım kampanyaları ve bağışlar, üye aidatları, tehdit, şantaj, gasp yoluyla elde edilen gelirler, kara para aklama faaliyetleri (gayrimeşru elde edilen paraların Türkiye’ye sokulması), örgüt adına çalıştırılan işyerleri, (örneğin, Bükreş’te 200’e yakın dükkan çalıştırılması) adam kaçırma ve fidye alma faaliyetleri, insan ticareti, işçi simsarlığı ve ilticacılardan alınan paralar, (illegal yoldan Avrupa’ya gidenlerden mülteci statüsü kazanlar için sahte pasaport ve ikamet sağlama işlemlerinden alınan paralar), yabancı kurum ve kuruluşların maddi destekleri, sınır ticareti ve mültecilerden elde edilen gelirler (Kuzey Irak Mülteci Kampı’ndan sağlanan gelirler) ve örgüt yayınlarının fahiş fiyatla satılmasından elde edilen gelirler vb. olarak özetlenebilir.”

Yazarın Diğer Yazıları