Apple'da TikTok videosu krizi: Çalışanını işten çıkarmakla tehdit etti

Apple'da TikTok videosu krizi: Çalışanını işten çıkarmakla tehdit etti
Apple'ın TikTok'ta iPhone'ların güvenliği ile ilgili bilgi veren çalışanını işten çıkarmakla tehdit ettiği iddia edildi. Apple çalışanı Paris Campbell konu hakkında açıklama yaptı.

ShiftDelete.net''te yer alan bilgilere göre; aris Campbell adlı bir kişi kendini Apple çalışanı olarak tanıtarak şirket ve ürünler hakkında paylaşımlar yaptı. Paylaşımlarında şirket politikasını ihlal ettiği sebebiyle işten çıkarılmakla tehdit edildiğini iddia etti.

Apple, çalışanların teknolojiyle ilgili paylaşım yapmasını engellemez ancak çalışanlarını müşteriler, meslektaşlar ve gizli bilgiler hakkında paylaşım yapmamaları konusunda uyarmaktadır.

Apple işe giren çalışanlarına üzerinde şu ifadeler yazan sözleşmeyi okutur:

Kendiniz olmanızı istiyoruz, ancak gönderilerde, Tweet’lerde ve çevrim içi iletişimlerde saygılı olmalısınız.

Campbell, yaklaşık altı yıl Apple perakendesinde onarım teknisyeni olarak çalıştığını bu sebeple de Coachella’da iPhone’unu kaybeden bir TikTok kullanıcısına Tiktok üzerinden yardım edebileceğini duyurdu.

Bunun üzerine iPhone’unu Apple Kimliği’nden çıkarmadığı takdirde kişisel bilgilerinin karaborsada satılacağını söyleyen tehdit mesajları aldığını şu sözlerle açıkladı:

Bu bilgiyi tam olarak nasıl bildiğimi söyleyemem, ancak son altı yıldır meyve hakkında konuşmayı seven belirli bir şirkette sertifikalı donanım mühendisi olduğumu söyleyebilirim” dedi. Kullanıcıyı gaspçıları dinlememesi konusunda uyarmadan önceki videosunda ise “Telefonunuz aslında onlar için hiçbir işe yaramaz ve onları kurtarabilecek tek kişi sizsiniz ve bunu yapmamanızı öneririm.

İlgili Haberler