Araba hırsızlığı TikTok'ta akım oldu: Hırsızlığı öğrenmek isteyenler tık yağmuruna tuttu

Araba hırsızlığı TikTok'ta akım oldu: Hırsızlığı öğrenmek isteyenler tık yağmuruna tuttu
TikTok'da yeni bir akım başladı. Bu akım kapsamında lüks otomobillerin bir USB cihaz yardımıyla nasıl çalınacağı anlatılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde sırf bu videolar sebebiyle hırsızlık vakalarının arttığı aktarıldı.

Mynet''ten aktarılan bilgilere göre; TikTok’ta yeni bir akım başladı. ABD''de bazı markalara ait arabaları çalmak için USB şarjlar kullanılarak hırsızlık videoları yayınlanmaya başladı.

Insider''a göre, TikTok ve YouTube''da yayınlanan videolarda sadece bir USB şarj kablosu kullanılıyor ve arabanın nasıl çalınacağının adımları paylaşılıyor. Bu ‘eğitici’ videolar nedeniyle ülke çapında araba hırsızlıklarında artış yaşandı.

UZAK DOĞULU İKİ ARAÇ ÜRETİCİSİ HEDEF ALINDI

414HypeHouse da dahil olmak üzere bazı hesaplar tarafından yayınlanan videolar, Uzak Doğulu iki araç üreticisinin araçlarını hedef almaktadır. Videolar, direksiyon simidinin yanındaki sütun altı kaportasını çıkaran ve çalıntı arabaları çalıştırmak için bir USB kablosu kullanan araba hırsızlarını göstermektedir. Bazı videolarda hırsızların çalıntı arabalarla gezdiğini ve onları çarptığını veya bırakıp gittiğini göstermektedir.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 2.500 ARTTI

Carbuzz, artış trendinin başladığı görülen Milwaukee eyaletinin Wisconsin şehrinde, iki araç üreticisinin modellerinin çalınmasının araba hırsızlıklarının yüzde 66''sını oluşturduğunu ve bunun geçen yıla göre yüzde 2.500 oranında arttığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri''nin Florida eyaletinde bulunan St. Petersburg''deki polis departmanı, araba hırsızlığı konusunda "olağandışı bir eğilim görüldüğünü" aktardı.

Benzer şekilde, iki araç üreticisinin modelleri Texas ve Ohio''da da hedef alındı.

USA Today''e gönderilen açıklamalarda iki araç üreticisi de hırsızlıkların farkında olduklarını ve tüm araçlarının Federal Motorlu Araç Güvenlik Standartları''nı (FMVSS) karşıladıklarını aktarıldı.

İlgili Haberler