Aşk Gemisi’nin kaptanı hayatını kaybetti

Aşk Gemisi’nin kaptanı hayatını kaybetti
1977'den 1986'ya kadar devam eden 'Aşk Gemisi' dizisinin kaptanı Gavin MacLeod, 90 yaşında hayatını kaybetti. Aşk gemisi ya da orjinal adıyla 'the love boat' televizyonun siyah beyaz olduğu dönemde TRT’ de herkesin ekranları başında merakla beklediği, en sevilen dizilerden birisiydi.

Herkes ekranlarının başında heyecanla başlamasını beklerdi

Üvey kızı Stephanie Steele Zalin, MacLeod’un cumartesi günü erken saatlerde California, Palm Desert’daki evinde hayatını kaybettiğini söyledi. Zalin, MacLeod’un sağlığıyla ilgili bir sorun yaşamadığını belirtirken ünlü oyuncunun yaşı nedeniyle ölmüş olabileceğini söyledi.

Zalin, MacLeod için; “Tanıdığım en şaşırtıcı, eğlenceli kişiydi. Yaşamın her dakikasından zevk aldı” dedi.

‘Aşk gemisi’ ya da orjinal adıyla ‘The love boat’ Televizyonun siyah beyaz olduğu dönemde TRT’ de merakla beklenen ve en sevilen dizilerden birisiydi. Geminin adı Pasific Princess (Pasifik prensesi) olmasına rağmen yolculukta yaşananlardan dolayı aşk gemisi deniyordu. Akşam kuşağında yayınlanan dizi beğenilen bir diziydi. Gemi yani Pasific Princess 1971 yılında denize indirilmiş,70’li yılların sonundan 80’li yılların ortalarına kadar diziye ev sahipliği yaptıktan sonra 2012 yılında hurdaya ayırıldı.

Dizi ABC televizyonu için 1977 yılında başlayıp 1986 yılına kadar 249 bölüm 9 sezon çekildi.TRT ise aşk gemisinin yayınını 1984 yılı ortalarında sonlandırdı. Aşk gemisinin bir bölümüne o zaman ünlü olmayan yeni yetme Tom Hanks’de misafir olmuştu. Aşk gemisinin ne kadar efsane olduğu bu dizinin açılışında kullanılan müziğin ya da diğer adıyla jeneriğinin daha sonra single olarak piyasa sürülmüştü. Efsane dizi daha sonradan hayranları için Aşk gemisi yeniden ve aşk gemisi sonraki dalga benzeri çekilse de ilk dizinin yanına dahi yaklaşamadı.

İlgili Haberler