Askerden yeni gelen Mehmet Barış Manço ile Muhtar Cem Karaca'nın fotoğrafı ortaya çıktı

Askerden yeni gelen  Mehmet Barış Manço ile Muhtar Cem Karaca'nın fotoğrafı ortaya çıktı
Sene 1973... Askerden gelen Mehmet Barış Manço ile Muhtar Cem Karaca'nın Ses Dergisi binasındaki buluşmasını gösteren fotoğraf nostalji rüzgarı yaşattı.

Türkiye'de Rock müziğinin ve Anadolu Rock tarzının öncülerinden olan Barış Manço ve Cem Karaca yıllarca büyük br hayran kitlesine sahip olarak yaşamışlardı.

Dönemin siyasi yapısı içinde çoğu zaman karşı karşıya getirilmek istenen iki efsane isim, kendi müzik yolculuklarında klasik olarak tanımlanan bir çok esere imza atmışlardı.

ekran-goruntusu-2023-05-15-000053.png

Müzik hayatının yanı sıra belgeselci yönünü de ortaya çıkaran Barış Manço 5 kıtada 600 bin kilometre yol kat ederek dünya çapında bir başarıya imza atmıştı.

223113.jpg

Cem Karaca ise siyasi yapısı nedeniyle 12 Eylül 1980 sonrası Türk vatandaşlığından çıkartılmış,8.5 yıl Almanya'da yaşadıktan sonrauzun süre yurt dışında yaşamak zorunda kalmış 27 Haziran 1987 de tekrar Türkiye'ye dönerek yeniden Türk vatandaşlığına alınmıştı.

ekran-goruntusu-2023-05-14-231320.png

Sosyal medyada yer alan Nostalji haber isimli hesapta paylaşılan ve iki ünlü ismin 50 yıl önceki samimi fotoğrafı iki sanatçının hayranlarına nostalji rüzgarı yaşattı. Dönemin yüksek tirajlı Ses dergisinde, Mehmet Barış Manço'nun askerden geldikten sonra, Muhtar Cem Karaca ile karşılaşmalarını gösteren fotoğraf beğeni yağmuruna tutuldu

İlgili Haberler